28 / 03 / 2024

kapora nasıl okunur

kapora nasıl okunur

Kaparo mu kapora mı? Emlakçıya yapılacak satış öncesinde teminat amaçlı ödenen meblağ hem kaparo hem de kapora olarak ifade ediliyor. Doğru telaffuz haberimizde yer alıyor...

4 başlıkta verilen kapora nedir ve nasıl geri alınır?

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "Kapora nedir ve nasıl geri alınır? konulu yazı kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Isı pay ölçer nasıl okunur?

Isı pay ölçer sistemi, bireysel bazdaki toplam tüketilen harcamaların tespit edilmesi için kullanılan sistem olarak biliniyor. Peki, ısı pay ölçer nasıl okunur?

Emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçı verdiği hizmet karşılığında kapora talep edebiliyor. Peki, emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Tapu nasıl okunur?

Tapu, mülkiyeti-sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgeleri, gayrimenkulün cinsine göre şekilleniyor. Peki, tapu nasıl okunur? Tapuda ne yazar?

Mortgage nasıl okunur?

Birçok kimse, konut sahibi olmak için mortgage sistemine dahil olsa bile, mortgage sözcüğünün telaffuzunu doğru söyleyemez. Peki mortgage sözcüğünün doğru okunuşu nasıldır, mortgage nasıl okunur?

İpotek nasıl kaldırılır?

Kredi kullanarak satın aldığınız konut üzerindeki ipoteği, kredi borçlarınız biter bitmez kaldırmanız şart. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte yanıtı...

Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir?

Bir arsanız var ve satmak istediğinizi farz edelim. Ne kadara satmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir, detayları...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

kapora nasıl okunur Haberi

kapora nasıl okunur

Kaparo mu kapora mı?

Bir gayrimenkul satışı için, asıl sözleşmenin hazırlanmasından önce, alıcıların teminat için emlakçılara ödediği pey akçe, kapora olarak ifade ediliyor. Söz konusu paranın ödenmesi ile, emlakçı ile alıcı arasındaki işin ciddiyeti belli oluyor.


Söz konusu ödenen paranın telaffuzunda kişiden kişiye farklılıklar yaşanabiliyor. Örneğin kapora, kaparo gibi.. Peki doğru kullanım hangisidir, kaparo mu kapora mı diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kapora mı kaparo mu..

Türk Dil Kurumu'nun yazım klavuzundan kapora ile ilgili hususu araştırdığımız zaman, kelimenin doğru yazılışının "Kapora" olduğunu görüyoruz. Telaffuz edilen bir diğer kelime olan "Kaparo" ise Türk Dil Kurumu kapsamında yer almıyor.


Buna göre, "Kapora nasıl yazılır?", "Kapora nasıl okunur?" gibi soruların yanıtına gelecek olursak, "Kapora" yazıldığı gibi okunuyor. Kaparo olarak ifade edilmesi, kişilerin telaffunuzundan kaynaklanıyor.





Işıl Seren...