20 / 04 / 2024

Karadeniz sahil

Karadeniz sahil

Karadeniz Sahil Yolu projesinin Fındıklı ve Ardeşen geçişlerine yargıdan iptal kararı çıktı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından yapılan imar planına karşı Fındıklı ve Ardeşen'de yaşayanlar 2005 yılında Danıştay'a ayrı ayrı dava açtı...

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanılan Ordu Çevre Yolu yılbaşında hizmete açılıyor. Toplam 2 milyarlık Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilk etabı 3 ay sonra hizmete giriyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun ili güzergahı meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karadeniz Sahil Yolu'ndaki binalara estetik görünüm kazandırılıyor!

Ordu'da yürütülen "Dış Cephe İyileştirme" projesi kapsamında şehrin estetik bir görünüme kazandırılması amaçlanıyor.

Akyazı Tünellerinin İsmi belli oldu!

Trabzon’da Karadeniz Sahil Yolunun Akyazı mevkiinde hayata geçirilen çift tüplü tünelin isimleri netleşti. Tünelin birine “Bordo” ismi verilirken, diğerine ise “Mavi” ismi verildi.

Ordu Yeni Sanayi Kavşağı'nda altyapı çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'da trafiği rahatlatacak ve çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu Çevre Yolu Nisan sonunda açılacak!

Karadeniz Sahil Yolu'nun tek otoban yapılmayan güzergahı olan Ordu'da trafiği rahatlatacak en önemli yatırım olan çevre yolu inşaatı hızla sürüyor. 1 milyar 200 milyon liraya mal olması beklenen Ordu Çevre Yolu'nun Nisan ayı sonunda hizmete açılması bekleniyor.

Ordu’da sahil yolundaki binaların cephesi tek renge boyanıyor!

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların cephelerinin farklı renklerde olması sebebiyle ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Ordu Şehit Polis Yalçın Yamaner Bulvarı açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın talimatıyla yapım çalışmalarına başlanan ve çevre yolu ile Karadeniz sahil yolu arasındaki bağlantıyı sağlayan Şehit Polis Yalçın Yamaner Bulvarı, hem trafiği rahatlattı hem de modern görünümüyle vatandaşlardan tam not aldı.

Karadeniz Sahil Yolu yeni yüzüne kavuştu!

Ordu’nun Altınordu ilçesi otogar mevkiinde, her gün binlerce aracın geçtiği Karadeniz sahil yolu üzerinde ana kollektör hattında meydana gelen çökmenin ardından, Büyükşehir Belediyesinin etkin ve anında müdahalesiyle sahil yolu trafiğe açıldı.

Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlandı!

Ordu çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlanıldı.

Karadeniz sahil Haberi

Karadeniz sahil

Karadeniz Sahil Yolu planında her iki ilçede yaşayanlar da dava dilekçelerinde sahil yolunun vereceği zararları tek tek anlattı, Dilekçelerde sahil yoluna alternatif güzergâhlar olduğu vurgulandı. Projenin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu, planlamanın yanlış olduğu, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olacağı anlatıldı. Ayrıca sahil yolunun denizle yerleşim yeri arasında bir bariyer görevi göreceğini, deniz varlığının bölgenin gelişiminde etkili olduğu ve bunun unutulmaması gerektiği ifade edildi. Danıştay, 2009'da iki davada da aynı kararı verip yolun imar planlarını iptal etti. 

Bakanlık itiraz etti Dönemin Bayındırlık, günümüzün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı temyiz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, davayı 8 yıl sonra karara bağladı. Kurul, Karadeniz Sahil Yolu projesinin imar planlarını iptal eden Danıştay kararını onadı. Karadeniz Sahil Yolu'nu plansız hale düşüren karar, oy...