18 / 04 / 2024

Karadeniz tcaret rotası

Karadeniz tcaret rotası

Rusya Ukrayna savaşı Karadeniz'deki ticaret trafiğinde rotanın Türkiye'ye dönmesine neden oldu. Savaş yüzünden limanları kapanan Ukrayna'ya gitmesi gereken içi mal dolu konteynerler Tekirdağ Asyaport Limanı'na sevk ediliyor.

Arap turistler rotasını Bursa'dan Karadeniz'e çevirdi!

Geçtiğimiz yıl 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan Bursalı acenteler, Arapların ramazan rezervasyonlarında rotayı Karadeniz'e çevirmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel!

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel takıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: " Ortadoğu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar, kruvaziyer gemilerin rotasını değiştirdi"dedi.

3. Karadeniz Limanları konferansı dünya liderlerini bir araya getirdi!

3. Karadeniz Limanları ve Denizcilik Konferansı, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ nin desteğiyle denizcilik ve liman sektörünün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi!

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "İzmir yapılacak altyapı ve büyüme çalışmalarıyla hedef ülkelerin cazibe merkezi olacaktır" dedi

Doğu Karadeniz'de ihracat yüzde 9.3 arttı!

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den oluşan Doğu Karadeniz'de yılın ilk 8 ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artarak 1 milyar 46 milyon dolar oldu.

Vatan Bilgisayar, Karadeniz'in 11'nci mağazasını Rize'de açtı!

Vatan Bilgisayar’ın 29 Ağustos Cuma günü Doğu Karadeniz’in önemli ili Rize’de gerçekleştiği açılışta sunulan özel indirimler yoğun ilgi görürken Karadeniz Bölgesi’ndeki mağaza sayısı da 11’e ulaştı.

Doğu Karadeniz yaylaları yabancı turistleri bekliyor!

Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Karadeniz Bölgesi’nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor!

Karadeniz Bölgesi ’ nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor. Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, İstanbul ' daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak...

Karadeniz Holding Afrika'ya yöneldi!

Enerji gemisi üreten ve işleten tek Türk firması Karadeniz Holding diğer alanlarda da iddialı. Madencilik, turizm ve faktoringde önemli yatırımları var. Irak, Lübnan ve Pakistan'a elektrik satan şirket son olarak Afrika'ya yöneldi...

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden yapılacak!

1. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden hayata geçirilecek.

Karadeniz'in Efes'i için 45 kişilik ekip çalışıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 7'nci yüzyılda kurulan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'nde 8 yıl önce başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden hayata geçirilecek!

1. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden hayata geçirilecek..

Karadeniz tcaret rotası Haberi

Karadeniz tcaret rotası

Rusya'nın 24 Şubat Perşembe günü başlattığı savaş nedeniyle Ukrayna limanlarına gelen konteyner yükleri Tekirdağ Asyaport Limanı’na yönlendirilmeye başladı. Burada gümrük işlemleri yapılan konteynerlerin içindeki mallar tırlara yüklenerek karayolu ile Ukrayna’ya gönderiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, deniz yolu ticareti ile Ukrayna’ya gelen gemiler Tekirdağ Asyaport Limanı’na yanaşıyor.

YENİ ROTA: TEKİRDAĞ

Ticaret Bakanlığı’nın çalışması sonucunda dünya üzerinden Ukrayna’ya gönderilen mallar Asyaport Limanı’na indiriliyor. Burada gümrük işlemleri yapılan mallar konteynerlerden çıkartılarak TIR’lara yüklenip Ukrayna’ya karayoluyla sevk ediliyor.

Ukraynalı kamyoncular liman önünde bekleyerek sırası gelen yükleri araçlarına yüklüyor. Konteynerlerin gümrükleme işlemleri ise Batı Marmara Gümrük Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor.

Asyaport Limanı’na gelen yüklerin savaş başlamadan önce Ukrayna’daki firmaların paralarını ödeyerek yurt dışından sipariş verdiği ürünlerden oluştuğu...