19 / 04 / 2024

Yüzlerce konteyner Türkiye'ye yönlendirildi! Görenler gözlerine inanamadı

Yüzlerce konteyner Türkiye'ye yönlendirildi! Görenler gözlerine inanamadı

Rusya Ukrayna savaşı Karadeniz'deki ticaret trafiğinde rotanın Türkiye'ye dönmesine neden oldu. Savaş yüzünden limanları kapanan Ukrayna'ya gitmesi gereken içi mal dolu konteynerler Tekirdağ Asyaport Limanı'na sevk ediliyor.



Rusya'nın 24 Şubat Perşembe günü başlattığı savaş nedeniyle Ukrayna limanlarına gelen konteyner yükleri Tekirdağ Asyaport Limanı’na yönlendirilmeye başladı. Burada gümrük işlemleri yapılan konteynerlerin içindeki mallar tırlara yüklenerek karayolu ile Ukrayna’ya gönderiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, deniz yolu ticareti ile Ukrayna’ya gelen gemiler Tekirdağ Asyaport Limanı’na yanaşıyor.

YENİ ROTA: TEKİRDAĞ

Ticaret Bakanlığı’nın çalışması sonucunda dünya üzerinden Ukrayna’ya gönderilen mallar Asyaport Limanı’na indiriliyor. Burada gümrük işlemleri yapılan mallar konteynerlerden çıkartılarak TIR’lara yüklenip Ukrayna’ya karayoluyla sevk ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön