19 / 04 / 2024

karadenizdeki yaylalar

karadenizdeki yaylalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz'in o güzel yaylalarında, gördüğüm çirkinliklerden çok derin üzüntü duyuyorum. Bu facialara bakanlık olarak, belediyeler, ilgili ve yetkili tüm birimler olarak iş birliği halinde izin vermemeliyiz." dedi.

İstanbul Pendik'te arsa satılıyor! 975 bin TL'ye...

İBB, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Yaylalar Mahallesi, 9325 ada 7 parselde yer alan ticaret ve konut alanı imarlı arsayı satıyor. İşte fiyatı ve büyüklüğü...

Çiftçi aldığı verim karşısında büyük bir sevinç yaşadı

Ağrı'da yaylalar ve köylerdeki ot verimi çiftçinin yüzünü güldürdü. Çiftçiler son durumdan gayet memnun.

Turizm bölgelerindeki 51 değerli arazi 49 yıllığına özelleştiriliyor! İşte o araziler...

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek...

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tuncer, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Akçaabat Hıdırnebi 1 ve Hıdırnebi 2 yaylalarının statülerinin değiştirilmesi TBMM'de!

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Hıdırnebi-1 ve Hıdırnebi-2 yaylalarının statülerinin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği TBMM gündeminde!

30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Bolu yaylalarındaki yıkım kavgası büyüyor! 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaylalarda devam  eden yıkım işlemleri nedeniyle çıkan kavga hakkında açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “Bize bu talimatları gönderenler sayın valimize de söylüyorum. Önce bunlarla ilgili bize talimat versinler”  dedi. 

Bolu'nun yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Yaylaların imara açılması TBMM'nin gündeminde!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaylaların imara açılmasıyla yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Ordu'da yaylaların cazibesi bungalovlarla artırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çambaşı Yaylası'nda hayata geçirilen bungalovların ilgi görmesi ve turizme katkı sağlaması üzerine diğer yaylalara da 100'ün üzerinde bungalov inşa edecek.

karadenizdeki yaylalar Haberi

karadenizdeki yaylalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben dikey mimariden yana değilim, ben yatay mimariden yanayım. İnsan topraktan uzak değil, toprağa yakın olarak yaşamalıdır.  Şehirlerimiz kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu tarzı yapıların istilalarından kurtarılırken, şahsiyetsiz mimari ekollerin pençesine de itilmemelidir" dedi.  Erdoğan, "TOKİ binaları başta olmak üzere artık ülkemizde tarihimize, kültürümüze, bölgelerimizin karakteristik yapılarına, hayat tarzına uygun binalar inşa etme dönemi gelmiştir, geçiyor. Sadece beton, demir, tuğla yığınlarından oluşan o çirkin yapılar, bırakın şehirlerimizi, yaylalarımızı, kıyılarımızı dahi işgal etmeye başlamıştır. Karadeniz'in o güzel yaylalarında, Ege'nin, Akdeniz'in kimi kıyı bölgelerinde gördüğüm çirkinliklerden çok derin üzüntü duyuyorum. Bu facialara bakanlık olarak, belediyeler, ilgili ve yetkili tüm birimler olarak iş birliği halinde izin vermemeliyiz. Hep birlikte buna karşı set oluşturmalıyız." diye konuştu.



Trabzon...