19 / 04 / 2024

Kardeş Kent Protokolü

Kardeş Kent Protokolü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 'nın 46. " Kardeş Kenti " olan Slovenya'nın Başkenti Lübliyana'nın Belediye Başkanı Zoran Jankovic'e, kendi kullandığı araçla Ankapark'ı gezdirdi.

OSB’lere yeni model!

Türkiye'de ihtisas OSB’lerin sayısının yükseleceğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, OSB’ler arasında işbirliği imkanlarının doğacağını kaydetti. 10 OSB arasında ‘kardeşlik’ protokolü de imzaladı.

Gaziantep'te Kent, İnşaat Ve Ekonomi Kongresi için protokol imzalandı!

Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi arasında 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde kentte inşaat ve ekonomi alanındaki gelişmelerin tartışılacağı "Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi" için protokol imzalandı. 

Kalben Derneği’nin Kocaeli binası açıldı!

Kalben Derneği Kocaeli Şubesi’nin hizmet binası kent protokolünün katılımıyla açıldı. Bina Zöhre Aracı anısına, Aracı ailesi tarafından derneğe bağışlanmıştı..

Gölbaşı'na kent meydanı ve eğitim kampüsü geliyor!

Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi. Projeyle ilçeye büyük bir kent meydanı ve park inşa edilecek. 

Antalya'da 'Akıllı Kent Uygulaması' protokolü imzalandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSAT iş birliğinde gerçekleştirilecek ve Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirilecek, "Akıllı Kent Uygulaması" ile ilgili protokol imzalandı.

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi Kent Park olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi "Protokol Camisi" alanında son kararı verdi. Protokol Camisi yapılacak arazi, Samsun Büyükşehir Meclisi tarafından Kent Park olarak ilan edildi.

Beykoz Belediyesi'nden Hilvan’a Kadın Kültür Evi!

Beykoz Belediyesi tarafından kardeş kent protokolü kapsamında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Karaman Akçaşehir'de çocuk parkı açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, 'kardeş kent' Karaman Akçaşehir'de yapımını tamamladığı çocuk parkının açılışını yaptı. 4 bin metrekarelik alana kurulan parkta, çocuk oyun alanı, spor sahası ve spor alanı da oluşturuldu.

Bursa Beton 30. yılını kutladı!

Bursa'nın sektöründe önde gelen firmalarından Bursa Beton, 30. yılını kent protokolü, müşterileri, bayileri ve çalışanları ile birlikte Hilton Otel'de düzenlenen törenle kutladı.

Rize Ulaşım Master Planı protokolü imzalandı!

RİZE Belediyesi ile Gazi Üniversitesi, Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTEM) yetkilileri arasında ‘Rize Ulaşım Master Planı’ protokolü imzalandı.

Suluova Kent Meydanı için imzalar atıldı!

Suluova'ya yeni bir kimlik kazandıracak olan ve halkımızın yarım asırdır özlemle hayalini kurduğu Kent Meydanı ve Cami projesi için Şeker Fabrikası yemekhanesinde düzenlenen törenle Suluova Belediyesi ile Şeker Fabrikası arasında protokol imzaları atıldı.

Kardeş Kent Protokolü Haberi

Kardeş Kent Protokolü

Melih Gökçek ve Jankovic, "Kardeş Kent Protokolü"nü imzaladıktan sonra birlikte Ankara turuna çıktı. Gökçek'le birlikte 1 milyon 200 bin metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankapark'ı gezen Slovenya heyeti, yapılan çalışmaları inceledi. Geziye Ankapark Koordinasyon Merkezi'nde yer alan kent mobilyaları, çocuk oyun grupları ve figürlerinin sergilendiği alandan başlayan Gökçek, projenin Ankara'da turizmi geliştirecek en önemli ayaklardan biri olduğunu ifade etti. Konuklarına toplam bin 217 oyuncağın yer alacağı Ankapark'ı kendi kullandığı araçla gezdiren Gökçek, geziye dev giriş kapısından başladı. Gökçek, dev Roller Coaster ile yetişkin ve çocuk oyun alanları, dijital oyun alanı çadırı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 



Konuk Belediye Başkanı Jankoviç, tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği teknikle ortada kolon olmadan yapılan 10 bin metrekarelik dijital oyun alanının kısa bir süre içinde...