26 / 04 / 2024

kardeşlerin mirastaki saklı pay hakkı

kardeşlerin mirastaki saklı pay hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl babasının evinin satılıp ücretinin kardeşine verildiğini belirten okuyucu, annesinin evini kendisine vereceğini aktardı. Okuyucu bunun ne şekilde yapılmasının uygun olacağını ve diğer çocukların hak talep edip edemeyeceğini sordu.

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Kardeşler mirastaki saklı pay hakkı için dava açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan para karşılığı daire aldım ve tapuda da gözüküyor. Babam vefat ettikten sonra kardeşlerim mahkemeye verdi, mahkeme de onayladı. Böyle bir adalet var mı? Kardeşlerimin böyle bir hakları var mı? Burada hakkım nedir?' sorusunu cevapladı.

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Kardeşi olanlara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden anneden çocuklara kalan ev için kardeşlerin birbirine kira ödemesi gerekip gerekmediğini ve oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin ortak ev için birbirlerine kira ödemelerinin gerekip gerekmediğini ve evde oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Evini satan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat! Mirasçı çıkabilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında yapılan tavu devri için diğer kardeşlerin iptal davası açıp açamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Üvey kardeşlerin mirasta hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Kardeşlerin mirastaki hakkı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin mirastaki saklı payını kaleme aldı.

Eşlerin mirastaki hakları nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerin mirasçılık durumunu kaleme aldı.

Kardeşlerin miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaşımını ve kardeşler arasındaki miras anlaşmazlığının nasıl çözüleceğini kaleme aldı. 

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Torunların mirasta saklı payı var mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Üvey kardeşlerin mirasta payı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesinin babasından ayrıldığını ve başkasıyla evlendiğini aktaran okuyucu, ablasının vefat ettiğini ve annesinin mirası reddettiğini belirterek, annesinin 2'nci evliliğinden çocuklarının mirasçı olduğunu söyledi, ne yapabileceklerini sordu.

Thodex soruşturmasında tutuklanan Serap ve Güven Özer kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı!

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında tutuklanmalarına karar verilen Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. 

kardeşlerin mirastaki saklı pay hakkı Haberi

kardeşlerin mirastaki saklı pay hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, hem babasının hem annesinin birer evi olduğunu, geçen yıl babasının evinin satılıp ücretinin kardeşine verildiğini belirten okuyucu, annesinin evini kendisine vermek istediğini aktardı. Okuyucu bunun ne şekilde yapılmasının uygun olacağını ve diğer çocukların hak talep edip edemeyeceğini sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Kardeşlerden birine gerçekleştirilen bağışta, diğer kardeşlerin müdahale hakkı olmadığı bilgisi okuyucuya aktarılmış. Ancak bu doğru bir bilgi değil. Doğrusu şu şekilde: Evlatlar birinci derece mirasçıdır ve mirasta saklı payları bulunur. Biliyorsunuz saklı pay, dokunulamaz pay olarak nitelendirilir. Öyle ise annenin vefatında diğer kardeşlerin miras payı bulunur ve bu miras payının yarısı saklı paydır. Peki bu durumda müdahale haklarının bulunmayışı nereden geliyor? Böyle bir duru söz konusu değil. Diğer...