25 / 04 / 2024

Kartal Kaynarca Metrosu nereye bağlanacak

Kartal Kaynarca Metrosu nereye bağlanacak

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın devamı olarak hayata geçirilecek 4 yeni hat için bakanlıktan onay geldi.

Anadolu Yakası'ndaki 2 metroya 4 yeni hat geliyor!

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın devamı olarak toplamda 4 yeni hat yapılacak. İşte hat güzergahları...

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında TBM çıkış töreni yapıldı! 

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattında TBM kazıları başladı!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM bugün iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM yarın iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu Nisan 2023’te açılacak!

Toplam 4,1 kilometre uzunluğuna sahip Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda çalışmalar hızla tamamlanıyor. 8 istasyonlu metro hattının Nisan 2023’te hizmete açılması planlanıyor. 

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunda çalışmalar yeniden başlıyor! 

İBB, yapımı 2 sene önce duran bir metro hattını daha aktif hale getirmek için çalışmalara başlıyor. Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’ndaki çalışmalara 3 Şubat Pazartesi günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak törenle başlanacak...

Kaynarca-Tuzla-Pendik Metrosu'nun yapımı başlıyor!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattında kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. Ongun, "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

Kaynarca Tuzla Pendik Metrosu'nda konutların geri dönüş süresi 25-28 yıl!

Endeksa, inşaatına kısa süre içerisinde başlanacağı açıklanan Kaynarca-Tuzla-Pendik Metro Hattı üzerinde yer alacak konutların fiyatları ile geri dönüş sürelerini inceledi.

Kartal'a havaray müjdesi!

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, "Türkiye’nin ilk Havaray projesi Kartal’da hayata geçirilecek. 16 kilometre uzunluktaki proje Kartal Merkez, Spor Caddesi, Sanayi Caddesi, Kartal Metrosu, Uğur Mumcu durakları şeklinde tasarladık" dedi...

Alarko, Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nu yeniden üstlendi!

Alarko, Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri'ni yeniden üstlendi...

Kartal Kaynarca Metrosu nereye bağlanacak Haberi

Kartal Kaynarca Metrosu nereye bağlanacak

İstanbul Anadolu Yakası'nda Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı'nın Çekmeköy-Sultanbeyli ve Çekmeköy-Taşdelen hatlarına ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın ise Kaynarca Merkez-Pendik-Tuzla Tersane ve Pendik Merkez-Kaynarca Merkez hatlarına bağlanması kararı bakanlık tarafından onaylandı. 


Söz konusu metro hatlarının uzunlukları; Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Merkez Metro Hattı için 10,9 kilometre, Çekmeköy–Taşdelen Metro Hattı için 5,8 kilometre, Kaynarca Merkez-Pendik-Tuzla Tersane Metro hattı için 7,8 kilometre, Pendik Merkez-Kaynarca Merkez Metro Hattı için ise 4,1 kilometre olarak belirlendi.


2016 yılı içerisinde başlaması planlanan metro hattı inşaatlarının, 4 yıllık bir inşaat ve test süresinde tamamlanarak, 2020 yılı başında işletmeye açılması öngörülüyor. 


Çekmeköy-Sultanbeyli Hattı durakları!

1- Meclis Mahallesi

2- Sarıgazi

3- Samandıra

4- Abdurrahmangazi

5- Sancaktepe

6- Veysel Karani

7- Hasanpaşa

8- Sultanbeyli


Çekmeköy-Taşdelen Hattı durakları!

1- Hastane

2- Sarıgazi

3- Aydınlar

4- Güngören

5- Taşdelen



Kaynarca Merkez-Pendik-Tuzla Tersane Hattı durakları!

1- Kaynarca Merkez

2- Çamçeşme

3- Kavakpınar

4- Esenyalı

5- Aydıntepe

6- Tuzla


Pendik Merkez-Kaynarca Merkez Hattı...