27 / 04 / 2024

kartal yıkım davası

kartal yıkım davası

TMMOB, Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından teknik uygulama sorumlularının tutuklanmasına tepki göstererek, cezanın gerçek sorumlulara uygulanmasını istedi.

Kartal'daki yıkım soruşturmasında 2 kişi tutuklandı!

Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 2'si de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Demir ve Mehmet Küçükosman ortaklığında kuruldu.

Gülay Öztürk İnşaat Taahhüt Hafriyat Yıkım Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Öztürk İnşaat Taahhüt Hafriyat Yıkım Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Öztürk tarafından kuruldu. 

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Ak Yıkım Hafriyat İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Yıkım Hafriyat İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Gül tarafından kuruldu...

Kartal'da riskli binaların yıkımı tamamlandı!

Kartal'da geçtiğimiz haftalarda çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu bölgede risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan binaların yıkım işlemleri tamamlandı...

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki riskli binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. 

Kartal'daki Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Kartal'da, 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu sokakta bulunan riskli Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu bölgede tespit edilen riskli Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı.

Kartal'daki riskli binaların yıkımı sürüyor!

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanında bulunan 10 katlı binanın yıkımı sürüyor. Yıkım işlemlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Kartal'da riskli binaların yıkımı sürüyor!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına devam edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çöken bina çevresindeki 10 apartmanın analiz edildiğini ve 8'inin yıkımına karar verildiğini açıklamıştı.

kartal yıkım davası Haberi

kartal yıkım davası

Kartal’da çökerek 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Yeşilyurt Apartmanı’nın ardından bir ilden çökme tehlikesi olduğu belirtilen yüksek katlı binalar boşaltıldı. Çöken Yeşilyurt apartmanı başta olmak üzere boşaltılan binaların tamamının ‘İmar Affı’ düzenlemesinden yararlandığı öğrenildi.

Yeni Asya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kartal'daki facianın ardından Mimari ve Statik Proje Müellifleri, Teknik Uygulama Sorumlusu, Sürveyan göz altına alındı. Mimari Proje Sorumlusu ve Teknik Uygulama Sorumlusu kişiler ise tutuklandı. TMMOB Mimarlar Odası, gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yayınlayan TMMOB Mimarlar Odası, devletin barıştığı kaçak yapıların sorumluluğunun teknik elemanlara yüklenmesini doğru bulmadığını kaydetti. TMMOB, açıklamasında yaşanan ve yaşanacak olası facialardan, Teknik Uygulama Sorumlularını da denetlemesi gereken dönemin Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, İmar Müdürü, Müdür Yardımcısı, Kontrol Mühendisleri’nin asıl sorumlu olduklarını belirtti.

‘Devletin Barıştığı...