29 / 03 / 2024

kat irtifaklı

kat irtifaklı

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut kredisine başvurmadan önce araştırılması gerekenler!

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Kat mülkiyeti tapusu nedir?

Kat mülkiyeti tapusu nedir?: Sahip olunan kat irtifaklı tapudan, kat mülkiyetli tapuya geçilirken tapu kütüğünde yapılan bir düzeltme işlemi ile kat mülkiyeti tapusuna sahip olunuyor...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

Kat mülkiyeti olmayan sitede denetçi seçilebilir mi?

​​​​​​​Posta yazarı Tamer Heper 'Kat irtifaklı bir sitede oturuyoruz. Daire eşimin üzerine. 5’inde toplantımız var ve ben denetçi olmak istiyorum. Kat mülkiyetine geçmediğimiz için denetçi olabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Kat irtifaklı daire almanın riski var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '2016’da daire satın aldım. İki blok bitirilmiş ortaklara verilmiş. Kat irtifakı tapusu var. Yarım kalan blok satılacakmış ve parası kooperatife verilecekmiş. Yetmezse bizden alacaklarmış. Böyle bir şey olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

 Çengelköy Erguvan Evleri'ndeki 193 daire satışa çıktı!

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çengelköy Erguvan Evleri projemizdeki 193 adet kat irtifaklı dairenin satışları başlamıştır.

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

Çengelköy'de 87 kat irtifaklı dairenin satış ihalesi ertelendi!

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait olan; İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çengelköy (Mehmet Akif Ersoy) Mahallesi'nde yer alan 87 adet kat irtifaklı daire niteliğindeki gayrimenkul 47 milyon 210 bin 622 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Kat irtifakı olmayan eve kredi yok!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

6 soruda kat irtifakı!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırmanız gerekir. İşte kat irtifak ile ilgili merak edilen her şey...

Ev için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisinde ev sahipleri için uygulanan muafiyet ve indirimler nelerdir? Ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Kat irtifaklı evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Yeni inşa edilen evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti!

Kanunen emlak vergisi uygulamasında meskenler için muafiyet avantajı yer alıyor. Peki, ev kat irtifakı tapuluysa ne olur? Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti olur mu? Olmaz mı?

Kat irtifaklı tapuda evin kullanım tarihi?

Çok sayıda evin iskanı alınmadan kat irtifaklı tapuyla alındığı ve bu şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu durumda, evin fiilen kullanıldığı tarih, edinme (iktisap) tarihi olarak belirlenir.

kat irtifaklı Haberi

kat irtifaklı

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Yani bankadan kullanacağınız kredi ile alacağınız ev aslında ev alırken nelere dikkat etmeliyim sorunuzu sizin yerinize cevaplamış olacaktır. Bankalar bu krediyi verirken aslında kredi borcunun ödenmemesi durumunda ipotek tesis etmiş oldukları krediye konu konutun satış sorumluluğu da kendi üstlerinde olmasından kaynaklanmaktadır.

Bankaların kredi verirken en çok çekindiği, riskli ve sorunlu gördüğü konut kredileri bulunmaktadır. Bu kredileri verdiği zaman banka bir takım sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedir ya da krediye uygunluk vermemektedir. Konut kredisi kullanacak kişilerin kredi kullanmadan önce aşağıdaki açıkladığım durumlara dikkat ederlerse banka ile kredi konusunda sorun yaşamayacak ve kredi verilmeyecek yerlerle zaman kaybetmeyeceklerdir.

1-Bazı durumlarda bankalar natamam vaziyette bulunan konutlara kredi verir. Bunun...