25 / 04 / 2024

kat karşılığı inşaatlarda arsa payı

kat karşılığı inşaatlarda arsa payı

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. Peki bu anlaşmalarda kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin gecikme nedeniyle feshi!

Kat karşılığı inşaatlarda sözleşmeye aykırılık olması yada gecikme nedeniyle sözleşmesinin feshi istenebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin gecikme nedeniyle feshi!

Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin sorumlulukları!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri taraflar arasında ileride oluşabilecek sorunların önüne geçiyor. Sözleşme ile tarafların birbirlerine karşı sorumlulukları oluyor. İşte, kat karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin sorumlulukları!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi arsa sahibinin sorumluluğu!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle müteahhit ve arsa sahibi bazı kolaylılar elde ediyor. Kat karşılığı inşaatlarda müteahhidin ve arsa sahibinin bazı yükümlükleri bulunuyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi arsa sahibinin sorumluluğu nedir?

Kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yolu ile inşaat üretimi hem arsa sahiplerine hemde müteahhitlere kolaylıklar sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti nedir?

Kat karşılığı inşaatlarda bağımsız bölümler nasıl belirlenir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, müteahhite inşaatın yapımı ile ilgili gerekli izin ve belgeler için vekaletname verilmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda bağımsız bölümler nasıl belirlenir?

Kat karşılığı inşaatlarda gayrimenkul sahiplerine ödenen kiralar vergiye tabi mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde yapı inşaatının bitmemiş olması nedeniyle geç teslimden dolayı gayrimenkul sahiplerine kira ödemesi yapılabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda gayrimenkul sahiplerine ödenen kiralar vergiye tabi mi?

Van'da kat karşılığı inşaat yapım işi: 2.7 milyon liraya!

Van Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü Şerefiye Mahallesi Demirciler Sokak üzerinde 6 bin 682 metrekare alan üzerinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İhale 27 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

İzmir'de kat karşılığı inşaat yapım işi: 12 milyon 871 bin TL!

İzmir İli Tire ilçesinde mülkiyeti Tire Belediyesi'ne ait 2. bodrum kat otopark, 1. bodrum kat market ve işyerleri, zemin kat AVM olarak inşa edilecek kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesinin toplam bedeli 12 milyon 871 bin lira olarak belirlendi...

Ankara'da kat karşılığı inşaat yapım işi: 4 milyon 706 bin 559 liraya!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Ankara Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi 'nde kat karşılığı inşaat işi yaptıracak. İhale 23 Eylül 2013 tarihinde saat 14:30 'da gerçekleştirilecek.

Kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi örneği!

Bir arsanız olduğunu ve arsayı kat karşılığında bir müteahhite verdiğinizi düşünelim. Müteahhit ile yaptığınız anlaşmayı belgelemek için, kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanması gerekiyor. İşte kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi örneği...

Çanakkale'de kat karşılığı inşaat yapım işi: 2 milyon 927 bin liraya!

Çanakkale Kepez Belediye Başkanlığı Çanakkale Kepez, Cumhuriyet Mahallesinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İhale 25 Eylül 2013 tarihinde saat 10:00 'da gerçekleştirilecek

Ankara'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 2 milyon 657 bin TL'ye!

Ankara İli Sincan İlçesi Ankara Tandoğan Mahallesi Billur Sokak'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edilecek. İhale 11 Eylül 2013 tarihinde saat 14:00'da gerçekleşecek...

kat karşılığı inşaatlarda arsa payı Haberi

kat karşılığı inşaatlarda arsa payı

Kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. 


Bu yöntem ile arsası karşılığında müteahhitle anlaşan mülk sahibi, hiçbir masraf altına girmeden ev ya da iş yeri sahibi oluyor. Arsa sahibi payına düşen gayrimenkulu satabildiği gibi kiraya vererek sürekli bir gelir elde edebiliyor.


Kat karşılığı inşaat hesaplama..

Kat karşılığı inşaat hesabı imar durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Çok satan bir bölgede ve yeri iyi ise arsa sahibinin payına düşen oran artıyor.


Buna karşın gelişime açık alanda üretim yapılıyor ise müteahhit risk aldığını düşündüğü için daire sayısı 100 birim üzerinden 25 ‘lere kadar düşebiliyor.


Gelir paylaşımlı üretim de planlanabilir, bu durum arsa sahibi için avantajlıdır. 


Dezavantajı ise mülkün satışından sonra paylaşımın yapılacak...