25 / 04 / 2024

Katar stadyumları

Katar stadyumları

Dünya Kupası Hazırlık Komitesi Rayyan Bölgesi Yöneticisi Yasir el Mulla tarafından alınan bilgiye göre Katar'ın, 2022 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde, bu yıl 5 stadyum inşaatına başlayacağı bildirildi.

Katar'da stadyum inşaatlarının yüzde 80'i tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar, maçların oynanacağı stadyumların yüzde 80'inden fazlasını tamamlandığını belirtti...

Katar Emiri'nden Trabzon'a 3 proje!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Katar Emiri’nin Trabzon’a yapmayı planladığı üç projelik yatırımı dört gözle beklediklerini dile getirdi.

İzmir Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarının ihale tarihi belirlendi!

TOKİ tarafından inşa edilecek İzmir Göztepe ve Karşıyaka yeni stadyumlarının ihale tarihleri açıklandı.

Tekfen-Al Jaber Engineering'e Katar'dan 342.4 milyon dolarlık teklif!

Tekfen-Al Jaber Engineering Ortak Girişimi, Katar Main Works for the Fifth Precinct Stadium projesinin yapım işi için işveren Qatar Supreme Committee for Delivery and Legacy'den sözleşme imzası için davet aldı.

Katar'da ilk Türk hastanesi açıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar'da inşa edilen ilk Türk hastanesinin açılışı için başkent Doha'ya gitti. Açılışı yapılan hastanenin tüm çalışanlarının Türk olması, yurtdışında bu türün ilk örneği oldu.

Türk müteahhitler Katar'da 13,7 milyar dolar iş üstlendi!

Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği CEO Buluşması gerçekleştirildi. "Türkiye-Katar Yatırım İlişkileri" başlığının işlendi toplantıda Türkiye'nin önde gelen firmalarının başkan ve üst yöneticileri bir araya geldi.

Türk-Katar Üniversitesi için çalışmalar başladı!

Suriyelileri eğitmek üzere inşa edilmesi planlanan Türk-Katar Üniversitesi’ne ilişkin çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti öncesinde hızlandı.

Katar'dan İsrail'in yeni konut kararına tepki!

Katar, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine devam etmesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Mahmud, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama yaptı.

Katar’dan 140 milyar dolarlık yatırım çağrısı!

FIFA Dünya Kupası'na hazırlık için 140 milyar dolarlık yatırım yapmayı öngören Katar, Türk yatırımcıları bekliyor. Başkan Hisarcıklıoğlu, "140 milyar dolarlık yatırımlardan daha fazla pay almak isteyen firmalarımız bu fırsatı kaçırmasın" ifadesini kullandı.

Katar’da 14 milyar dolarlık proje üstlenildi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türk firmalarının Katar’da adı geçmezdi, bugün Katar’da 14 milyar dolarlık proje üstlenildi” dedi. Hisarcıklıoğlu, Katar sermayesine işbirliği çağrısında bulundu.

TOKİ Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor!

TOKİ, önümüzdeki 50 yıl boyunca Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor. UEFA standartlarını da yukarıya taşıyan bu statların bazıları ‘akıllı’ ve ‘ekolojik’ özelliklere sahip

Katar’da Türkler’e 150 milyar dolarlık fırsat var!

Katar’ın başkenti Doha’da 18-20 Nisan’da kapılarına açacak olan EXPO Turkey by Qatar’ı düzenleyen Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt “Türkiye ile Katar’ın 700 milyon dolar olan ticaret hacmini bir yıl içinde 1.5 milyar dolara çıkarmak için çalışıyoruz." dedi.

Türk müteahhitlerin yeni umudu Katar!

Bugünlerde Türkiye’nin en yakın dostu Katar. Doğalgaz kaynakları sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri. 400 bin Katarlı nüfusa sahip. Katar’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım tutarı 19 milyar dolar.

Katar stadyumları Haberi

Katar stadyumları

Dünya Kupası Hazırlık Komitesi Rayyan Bölgesi Yöneticisi Yasir el Mulla, "MEED Katar Projeleri 2014 Konferansı"nda uluslararası katılımcılara yaptığı konuşmada, Katar'ın dünya kupası hazırlıklarının "normal seyrinde" devam ettiğini ifade ederek, "6 stadyumun gelişmiş tasarım aşamalarındayız. Bu yıl, 5 stadyumun temel ve inşaat çalışmalarının başlangıcını göreceğiz" dedi. Mulla, Katar'ın bu yıl proje yönetimi ve tasarım danışmanlığı için 10 yeni ihale açacağını da açıkladı.


Yapılması planlanan en büyük stadyum olan 86 binden fazla kapasiteli Luseyl Ikonik Stadyumu'nda açılış ve final maçı oynanacak.


Katar kamu idaresi "Eşgal", geçen yıl ihale süreçleri tamamlanan 3 milyar dolarlık yatırıma ek olarak, gelecek 5 sene içinde 27,5 milyar dolar değerinde kavşak ve otoyol ihalesi yapacağını duyurmuştu. Ülke genelinde yol çalışmalarının 2020 itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Dev inşaat projeleri çerçevesinde, ülkenin...