26 / 04 / 2024

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi

Tarsus İlçesine bağlı Sağlıklı köyü sınırları içerisinde yeni bir mağara bulundu

Orhan Gümrükçüoğlu dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi, Başkan Gümrükçüoğlu toplantıda Tabakhane Deresi’nin üzerinin açılacağını söyledi...

Orhan Gencebay, Rumelihisarı’ndaki evini 4.5 milyon dolara satışa çıkardı!

Orhan Gencebay, Boğaz’daki yalı dairesini satıyor. Emlak piyasası ise satışı istemeyen Sevim Emre’nin evi görmek için gelen müşterilere çıkardığı zorlukları konuşuyor.

Marka Alışveriş Merkezi 45’inci mağazasını Kayseri’de açtı!

Melikgazi ilçesi Köşk Caddesinde yapılan açılışa, Vali Orhan Düzgün, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Marka Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kaplan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'na ek bina yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na yeni ek bina yapılması için destek verdi. Ek binanın 2016-2017 eğitim ve öğrenin yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

İzmit Orhan Camii restore ediliyor!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve bu yılın başında restorasyonu başlayan İzmit’in tarihi ibadethanelerinden Orhan Camii’nin 2016 Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Şefik Dizdar Hizmet Binası açıldı!

Safranbolu'da Kültür ve Turizm Vakfı tarafından restore edilen tarihi bina açıldı. Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından "Şefik Yılmaz Dizdar" hizmet binası olarak kullanılacak binanın açılışına Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da katıldı

Kocaeli Orhan Camii restore ediliyor!

Kocaeli Orhan Camii orijinaline uygun olarak 2016 yılının Ramazan ayına yetiştirilecek 750 bin TL'ye restorasyon ihalesi yapılan camide en son restorasyon dönemin Valisi Erdal Ata tarafından yaptırılmıştı.

Konya Şefik Can Caddesi'ndeki dönüşümde altyapı yetersiz!

Konya Şefik Can Caddesi'nin iki yakasında ciddi bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. Eski tek katlı evlerin yerine yeni, yüksek katlı ve lüks binalar yükseliyor. Dönüşümün yaşandığı mahallelerde altyapı noktasında ise büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Muhammed Cevdet Orhan, genç planlamacılarla buluştu!

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı. Orhan, Aziziye’nin bölgedeki yeri, çevresel kaynakları ile fiziki, sosyal ve demografik yapısı hakkında bilgi verdi.

Manisa Orhan Acar binası yıkılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula girişinde bulunan Orhan Acar binası olarak bilinen noktada yıkım çalışması başlattı. Yıkılan binanın bulunduğu bölge yeşil alan, park, yol ve kavşak olarak değerlendirilecek.

Manisa Orhan Acar binası yıkılıyor!

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında Orhan Acar binası ve yanında bulunan iki binanın yıkım işi hızla devam ediyor.

Orhan Özdek: Emlak sektörü hareketlenmeye başladı!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, siyasi belirsizliklerden dolavı satışları düşen emlak sektöründe yavaş yavaş bir hareketlenmenin söz konusu olduğunu belirterek, bunun net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Orhan Özdek: Emlak sektöründe hareketlilik başlıyor!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, siyasi belirsizliklerden dolayı satışları düşen emlak sektöründe yavaş yavaş bir hareketlenmenin söz konusu olduğunu belirterek, bunun net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi Haberi

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi



     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Müze Müdürü Mehmet Çavuş ve arkeologlarla ilçeye yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki mağarada incelemede bulundu. 

     Mağaranın, Sağlıklı köyünde olmasından dolayı mağaraya ''Sağlıklı Mağarası'' adı verildiğini ifade eden Güldibi, taş ocakları sahasındaki mağaranın yaklaşık 2 metre genişliğinde 1 metre yüksekliğinde bir girişi olduğunu söyledi. 

     Güldibi, yaklaşık 40-50 metrekare uzunluğunda bir koridordan ilerlenerek ana galeriye ulaşıldığını, mağaranın galerilerinin geçitlerle birbirine bağlandığını, yüksekliğinin ise 10 metreye kadar çıktığını kaydetti. 

     Galerilerde çok sayıda sarkıt, dikit, duvar travertenleri ile damla taşların bulunduğunu ifade eden Güldibi, mağarada hiçbir canlıya ve canlı kalıntısına rastlanılmadığını belirterek, şöyle devam etti: 

     ''Sağlıklı Mağarası, traverten birikimi açısından son derece zengin. Galerileri oluşturan traverten sütunlar geniş yer...