19 / 04 / 2024

kdv kanunu 2019

kdv kanunu 2019

KDV kanununda yapılan değişiklikle 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren taşınmaz ticaretiyle iştigal eden mükelleflerin KDV matrahı belirlenirken özel matrah şekilleri kapsamına alındı. Uygulamanın esasları 6 maddede tüm detaylarıyla...

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Nurol GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Nurol GYO'nun tabi olduğu Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No: 19.1 sayılı Kar Payı Tebliği uyarınca, 2019 yıl sonu yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlar) net dağıtılabilir dönem karı bulunmuyor.

Doğuş GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO, 2019 yılında Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlarımıza göre gerçekleşen 45 milyon 457 bin 370 TL tutarındaki karın geçmiş yıllar zararlarına mahsup edilmesine ve geçmiş yıllar zararları dolayısıyla kar dağıtımı yapılmamasına karar verdi. 

Torunlar GYO'nun 2019 yılı dönem karı 7.495 bin TL oldu!

Torunlar GYO'nun Finansal Tablolarına göre, 2019 yılı faaliyetlerinden 865.790 (Bin) TL dönem karı, Vergi Usul Kanunu (VUK ) hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlara göre 7.495 (Bin) TL dönem karı olarak gerçekleşti.

Torunlar GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Torunlar GYO, bağımsız denetçi denetiminden geçmiş olan Finansal Tablolarına göre, 2019 yılı faaliyetlerinden 865 bin 790 TL dönem karı, Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlara göre 7 bin 495 TL dönem karı gerçekleşti.

Sinpaş GYO 2019'da ne kadar kiralama ve satış yaptı?

Sinpaş GYO 2019'da KDV hariç yaklaşık 1,4 milyon TL olan kira sözleşmesi imzaladı ve 136,6 milyon TL tutarında KDV hariç satış işlemi yaptı...

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

Validebağ Konakları’nda yüzde 10 KDV indirimi için son günler!

DAP Yapı, 2019’u önemli bir fırsat kampanyası ile uğurlamaya hazırlanıyor. Validebağ Konakları’ndan ev sahibi olmak isteyenler için başlatılan özel kampanyadan yıl sonunda tamamlanacak yüzde 10 KDV avantajına ek olarak, yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Konut KDV indirimi 2019!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise yıl sonunda sona erecek.

Yabancılara satılan gayrimenkullerde KDV istisnası!

KDV Kanunu 13.cü maddesi [i] bendi gereğince Türkiye'de yerleşik 'olmayan yabancı uyruklu kişi ve kurumlara ilk teslim olarak yapılan gayrimenkul satışları KDV'den istisna edilmiştir...

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

kdv kanunu 2019 Haberi

kdv kanunu 2019

KDV kanununun 23/f md. yapılan değişiklikle 01.06.2018 tarihinden itibaren taşınmaz ticaretiyle iştigal eden mükelleflerin KDV matrahı belirlenirken özel matrah şekilleri kapsamına alınmıştır. 

Bu uygulamanın esaslarını 6 madde halinde ele alacağız.

1. KDV’de bu vergileme uygulamasından kimler yararlanacak?

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik kapsamında “yetki belgesi” alan tacirler ile esnaf ve sanatkarlar faydalanabilir. 

2. Taşınmaz  ticareti yapmasına rağmen bugüne kadar  yetki belgesi olmayanlar ne yapacak ?   

Yetki belgesi almamış esnaf sanatkar ve tacirler, taşınmaz ticaret hakkında yönetmeliğe göre yetki belgesi alması için verilen süre ile sınırlı olmak üzere (5 aralık 2019 tarihine kadar) yetki belgesi olmaksızın özel matrah şeklini uygulayabilirler. 

3. Taşınmazın cinsi ve niteliğinin nasıl olması gerekiyor ? 

Taşınmaz tanımı; arazi, arsa, tarla, bahçe, büro ,daire, işyeri, rezidans, dükkan vb. unsurlarını kapsar. Ayrıca satın alınan taşınmazın,...