26 / 04 / 2024

kdv tasarısı 2018

kdv tasarısı 2018

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

KDV tasarısı TBMM'de kabul edildi!

KDV Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik içeren tasarının 8 maddesi kabul edildi. Tasarıda yer alan maddeye göre arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

Arsa sahipleri müteahhitten aldıkları konutlar için KDV ödeyecek!

Plan ve Bütçe Komisyonunda KDV Kanunu tasarısının 10 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında aldığı sadece konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin tadil tasarısı onaylandı!

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin 3. maddesi, 7. maddesi, 13. maddesi ve 14. maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Akfen GYO'nun tadil tasarısı 11 Eylül'de onaya sunulacak!

Akfen GYO'nun Esas Sözleşmesinin 8. maddesine ilişkin tadil tasarısı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

Pera GYO Kıbrıs 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kıbrıs 2018 yıl sonu değerleme raporu KAP'ta yayınlandı...

İMSAD, dış ticaret endeksi Mayıs 2018 sonuçlarını açıkladı!

İMSAD, dış ticaret endeksi Mayıs 2018 sonuçlarını açıkladı. İnşaat malzemeleri sanayisinde Mayıs ayında 2 milyon 750 bin ton ihracat, 340 bin ton ithalat yapıldı.

Akfen GYO Mayıs 2018 Yatırımcı Raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Mayıs 2018 Yatırımcı Raporu'nu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Dükkan kira artış oranı Mayıs 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları açıklandı. İşte dükkan kira artış oranı Mayıs 2018..

Kira ÜFE oranları Mayıs 2018!

Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. İşte kira ÜFE oranları Mayıs 2018..

kdv tasarısı 2018 Haberi

kdv tasarısı 2018


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulunda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Yasalaşan kanuna göre, arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek. Müzayede mahallerinde satış yapanlar ise KDV mükellefi olacak.

Fazla veya yersiz hesaplanan ve Hazine'ye ödenen vergi, işlemi yapan mükellefe geri iade edilecek. İadenin yapılması için işlemle ilgili beyanlar düzeltilecek, fazla ve yersiz hesaplanan vergi, satıcı tarafından alıcıya geri verilecek.

Satılmak üzere gümrüksüz satış mağazalarına veya bunların depolarına yapılan teslimler ise KDV'den istisna tutulacak.

Hayırseverlerce bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi, 100 yatak kapasitesinden az olmamak üzere (kalkınmada öncelikli yörelerde 50 yatak) öğrenci yurdu ile...