24 / 04 / 2024

kelebekler vadisi parkı

kelebekler vadisi parkı

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kelebekler Vadisi Parkı ziyaretçilerini ağırlarken, bir taraftan da park içerisinde yapımı devam eden Aşkın Kanatları Müzesi inşaatında hummalı çalışma devam ediyor.

Uğur İbrahim Altay: Kelebekler Vadisi Parkı bölgeye hitap ediyor!

Türkiye'nin en önemli çevre dönüşüm projelerinden olan Selçuklu Kanyon Parkı ve Türkiye'de ilk defa kelebeklerin özgürce ulaşabileceği 'Aşkın Kanatlan Müzesi'ni de içerisinde barındıran Kelebekler Vadisi tamamlandı...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Kelebekler Vadisi'ne kesin koruma kararı!

Muğla İli, Fethiye İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Botan Vadisi'nin milli park olması turizmin canlanmasına katkı sağlayacak!

Botan Vadisi'nin milli park olması hakkında açıklama yapan Siirt Valisi Atik, "Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi...

Botan Vadisi Milli Park oldu!

Siirt'in merkez, Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırlarındaki alan "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak tespit edildi.

Yıldırım Sular Vadisi projesi için geri sayım başladı!

Açılışı için geri sayımın başladığı Sular Vadisi Doğa Parkı, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak.

Yıldırım Sular Vadisi'nde inşaat hızla sürüyor!

Yıldırım Belediyesi’nin en önemli yatırımları arasında sayılan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda inşaat çalışmaları yüzde 51’lik seviyey geldi.

İttifak Holding “Çalışanlarına Özel Konut Projesi” Yapıyor!

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Tahir Atila, çalışanlarına özel yapacakları konut projesi yapacaklarını söyledi. Proje, Konya’nın en güzel yerlerinden olan Kelebekler Vadisi’nin hemen yanı başında yer alıyor..

İşte Apple Park'ın tasarım sırrı!

Nisan ayında Kaliforniya'daki Santa Clara Vadisi’nde kapılarını açacak olan Apple Park'ın tasarım sırrının altından ne var? İşte detaylar..

Apple Park Nisan'da tamamlanacak!

Apple yaptığı açıklamada, çalışanların Santa Clara Vadisi’nde kurulan yeni kampüsü Apple Park’a Nisan ayından itibaren taşınmaya başlayabileceklerini açıkladı.

Kuyumcular butik yaşam için Alya Penta'yı seçti!

Akkuş Gayrimenkul’un Beylikdüzü’ndeki yeni projesi Alya Penta, Yaşam Vadisi Parkı’na komşu konumu, Beylikdüzü-Bakırköy metro hattına yakınlığı, az katlı binalarda sunduğu butik yaşam keyfiyle şehir merkezinin karmaşasından kaçmak isteyenleri kendine çekiyor.

Bursa Sular Vadisi Sular Parkı kapsamında yıkımlar başladı!

BURSA’nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılacak Sular Vadisi Sular Parkı ve Rekreasyon Alanı’nın startı eski binaların yıkımı ile verildi.

Kocaeli Tatlıkuyu Vadisi’nin ikinci etabı geliyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’nin en büyük parkı özelliğini taşıyan 370 bin metrekare alana sahip Tatlıkuyu Vadisi mesire alanının ikinci etabında inceleme gerçekleştirdi.

kelebekler vadisi parkı Haberi

kelebekler vadisi parkı

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kelebekler Vadisi Parkı ziyaretçilerini ağırlarken, bir taraftan da park içerisinde yapımı devam eden Aşkın Kanatları Müzesi inşaatında hummalı çalışma devam ediyor. Parkın önemli bir bölümünü oluşturacak Aşkın Kanatları Müzesi'nde, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı yer alacak. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı hızla devam eden ve yıl sonunda tamamlanması planlanan Aşkın Kanatları Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Konya'nın en özel mimarilerinden biri şuanda Kelebekler Vadisi Parkında yükseliyor diyen Altay, "Müze tamamlandığında Türkiye'nin bu kapsamda yapılan ilk eserlerinden biri olacak. Burada tropik kelebek bahçesi ve böcek müzesinden oluşan bir tesis inşa ediyoruz. 630 ton çelikten oluşan inşaatta farklı ölçüde 1500 adet cam kullanıyoruz. İmalatı zor ama nitelikli ve mimari açıdan Konya'ya simge bir eser kazandırmış...