20 / 04 / 2024

Kentin Hayalleri

Kentin Hayalleri

VitrA’nın; kentlerin ihtiyaç, beklenti ve hayallerine odaklanan tartışma dizisi VitrA ile Kentin Hayalleri, 28 Eylül’de Ankara’daki TED Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 3. etkinlikle devam etti.

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019'da göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık çalışma dönemine dair sunum yaptı. Başkan Soyer, 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik' dedi.

Ev hayalleri kuranlara müjde! Şekerbank'tan konut kredisi haberi!

Ev hayalleri kuranlara Şekerbank’tan konut kredisi müjdesi geldi. 120 ay vadede 100 bin TL almak artık mümkün. Esnek ödeme planı ve düşük faiz oranıyla Şekerbank pek çok kişinin ev alma hayalini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Şekerbank’tan gelen yeni konut kredisi detayları işte haberimizde…

Ev hayalleri kabusa döndü! Son durum ne?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), “Evim” ismiyle bilinen faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 21 şirketi sistem dışı bıraktı. Sisteme üye olan vatandaşların ev hayalleri kabusa döndü. Peki son durum ne?

İdris Akbıyık: Kentin konut sorununa yönelik çalışmalarımız sürüyor!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık yaptığı açıklamada kentin konut sorununa yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İzmir’de konteyner kentin son görüntüleri yayınlandı!

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İzmir’de yaşanan depremden etkilenenler için yapılan konteyner kentin son görüntülerini yayınladı. 

Lübnanlılar yıkılan kentin imar edilmesini istedi!

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelerek Beyrut Limanı çevresinde toplanan onlarca Lübnanlı, ellerinde Lübnan bayrakları, yaktıkları mumlarla gerçekleştirdiği gösteride yıkılan kentin imar edilmesini istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ordu'da kentin silüetini bozan bina hala yıkılmadı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da kentin siluetini bozan binanın yıkılmadığını öğrenince, "Bana günübirlik Ordu yaptıracaksınız" dedi...

Kentin imarını korumak kentin geleceğini kurmaktır!

Alandüzü Mahallesi’ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak imar konusunda ilk gün hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız. Kentin imarını korumak, kentin geleceğini kurmaktır” dedi.

The Mandarins Acıbadem kentin yeni meydanı olacak!

Anadolu yakasının en geniş alana ve en fazla ticari alana sahip açık alan alışveriş merkezi Kadıköy’deki Mandıra Caddesi üzerinde hayata geçirilen The Mandarins Acıbadem kentin yeni meydanı olacak.

İZKARAY, kentin iki yakasını birleştirecek!

İzmir'de hayata geçirilen "İZKARAY" projesi kentin en çılgın projesi olarak biliniyor.  İZKARAY projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Proje Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'den milletvekili adayı olduğu 2011 seçimi öncesinde açıkladı.

VitrA ile Kentin Hayalleri Bursa’da gerçekleştirildi!

VitrA ile Kentin Hayalleri Bursa’da gerçekleştirildi. Bursalılar soruyor: “Bina rantının yarattığı delirmişlik halini ortadan kaldırmak için ne yapmalıyız?”...

Kentin Hayalleri Haberi

Kentin Hayalleri

Hızla ve hırsla büyüyen kentlerin ortak sorunlarını göz ardı etmeden kente dair yapıcı, dinamik, ufuk açıcı tartışmalara platform oluşturmayı hedefleyen panelin moderatörlüğünü Yekta Kopan yaptı. Ankara’nın Hayali: Modernin İzlerini Süren Bir Başkent Olmak başlığıyla düzenlenen etkinliğe, Murat Tabanlıoğlu, Prof. Dr. Ali Cengizkan ve Hakkı Ergök konuşmacı olarak katıldı.


Ali Cengizkan “Dünyadaki pek çok başkent gibi 20. yüzyılın başlarında kurulan ve zorlu bir coğrafyada yer alan Ankara, 1920-1950 yılları arasında inşa edilen yapılarıyla modern bir mimarlık mirasına, dolayısıyla dünya literatüründe önemli bir yere sahip. Bu özelliğiyle, ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara kaynaklık eden bir laboratuvar niteliğini taşıyor.” dedi. Ankaralıların moderni istediğini vurgulayan Cengizkan, Ankara Mimarlar Odası’nın bildirisini gündeme getirerek, başkentteki modern yapıların yıkım tehditi altında olduğuna dikkat çekti.


Sabahattin Ali’nin ünlü romanı...