19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm 2016

Kentsel dönüşüm 2016

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, artık her ilin ayrı imar yönetmeliğinin olacağını belirtti. Düzenlemeyi 6 ay içinde yürürlüğe koyacaklarını söyleyen Özhaseki, kentsel dönüşümü baştan kurgulayacaklarını da kaydetti.

Kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için olağanüstü önlemler alındı. Artık tek tek binalarla uğraşılmayacak. Bir bölgedeki yapıların yüzde 65’i riskli ise yüzde 100’ü riskli bölge ilan edilecek

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi modern ve akıllı hale getiriyoruz!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Kentsel dönüşümle kimliksiz bina kalmayacak!

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘sağlıksız ve kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.

Mehmet Ali Elbey: Kentsel dönüşümde bu hataya düşmeyin!

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DİKENT) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Elbey, gayrimenkul sektörünün gündeminde olan kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi.

Dönüşümde güvenli müteahhit aranıyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında kentsel dönüşümdeki sorunları ve izlenecek yolları anlattı. İşte Tümer'in o yazısı...

Ali Gül: Kentsel dönüşüm ülkenin çehresini değiştirdi!

Kentsel dönüşüm ülkenin çehresini değiştirdi belirten Gül Proje Başkanı Ali Gül, dönüşümün sektördeki ileriyi ciddi boyutlara ulaştırdığını kaydetti. Gül ayrıca şirketin kalite ve güvenden ödün vermeyen yapısıyla geleceğe yön verdiklerini belirtti.

Kentsel dönüşüm yeni yasa 2016!

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı Kanun gereğince uygulanıyor. Ancak kentsel dönüşüme kimi karar ve yasalarla yenilikler getiriliyor. İşte 2016 yılında yapılan yeni kentsel dönüşüm düzenlemeleri..

Artvin Murgul'da kentsel dönüşüm şart!

Murgul'da açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit Murgul'un Kabuk değiştirdiğini söyleyerek Murgul'da kentsel dönüşümün gerektiğine değindi. Murgul Bakır El İşlemeciliği kursunu ziyaret eden Cirit eline çekici alarak bakıra motif vermeye çalışt

Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapı arzını patlatacak!

Kapı sektörü, kentsel dönüşümün yaratacağı yeni konut arzı ile yerinde iyileştirmelerden olumlu şekilde etkileniyor. Yıldız, kentsel dönüşümle birlikte önümüzdeki yıllarda 56 milyona yakın kapı talebinin oluşacağını söyledi.

2023 yılına kadar 6,5 milyon ev ve dükkan dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Kentsel dönüşümde hedefimiz 2023 yılına kadar toplam 6,5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamaktır" dedi.

Bursa dönüşümü bekliyor!

Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü köşe yazısında Bursa'daki kentsel dönüşümü anlattı. Karabulut, Bursa'nın kentsel dönüşümü beklediğini belirtti. İşte o haber...

Kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımı arttı mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli alanlarda sadece yıkılan konutlarda oturanlara ödenebilecek kira yardımının kanunda olmayan çok sayıda kişiye yapıldığı tespit edildi.

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2016!

Kentsel dönüşüm kapsamında taşınmazını yıktıran ve yeniden yaptıran kimselere bazı haklar tanınıyor. Ancak bunun için yıkıma başlamadan önce başvurunun yapılması gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2016..

2019 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği veriliyor. Peki 2016 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Esenler Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının 22 Aralık 2016 tarihinde onaylandığını açıkladı.

Çorum'da kentsel dönüşüm için bin 598 başvuru yapıldı!

Çorum'da 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak ilan bildirildi.

Kentsel dönüşüm 7 yeni düzenlemeyle uçacak!

27 Ekim 2016 tarihinde Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nde bir dizi yeni düzenleme yapıldı. Devrim gibi düzenlemeler kentsel dönüşümü uçuracak nitelikte.

Kentsel dönüşüm yönetmeliğinde değişiklik 2016!

6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 27 Ekim 2016 tarihinde 29870 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kentsel dönüşüm yönetmeliğinde değişiklik 2016 maddeleri..

İstanbul'da kentsel dönüşüm için her gün 50 konut yıkılıyor!

CLK Boğaziçi Elektrik tarafından 3 ayda bir açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nda, Şubat 2016 itibarıyla kentsel dönüşüm bina yıkım istatistikleri yer almaya başladı.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 15 Ekim'de başlıyor!

İstanbul Ünversitesi ve ManahementPlus işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı" 15 Ekim - 12 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm'de teslimler 4 Ekim'de!

Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaat süreci tamamlanan konutların kura çekimi 4 Ekim 2016 Salı Günü 5 Şubat Spor Salonu’nda yapılacak.

Tozkoparan kentsel dönüşüm ihalesi 20 Eylül'de!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 20 Eylül 2016 Salı günü saat 11:30'da gerçekleşecek.

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi başvuru!

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi başvuru işlemleri 16 Mayıs'ta başladı ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Projede 12 konut satışa çıkarıldı.

Ankara Dikmen kentsel dönüşüm alanı ihalesi 9 Haziran'da!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Dikmen'deki kentsel dönüşüm alanını satışa çıkardı. Satış bedeli 497 milyon 538 bin 250 TL olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 9 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kentsel dönüşüm 2016 Haberi

Kentsel dönüşüm 2016

Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, büyük rantlara yol açan kentlerdeki imar işinin kırmızı çizgilerini belirleyerek, artık her ilin ayrı imar yönetmeliğinin olacağını dile getirdi. Düzenlemeyi 6 ay içerisinde yürürlüğe koyacaklarını söyleyen Özhaseki, büyükşehir ve il belediyelerine de “Siz de kendi şartlarınızı belirleyin” diyeceklerini dile getirdi. Özhaseki, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen “İnşaat Sektörü Çalıştayı”na katıldı.


DÖNÜŞÜM YENİLENİYOR


81 vilayette 400 bin civarında evin dönüşümünün sağlandığını belirten Özhaseki, bunun yetersiz olduğunu çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Özhaseki, gelecek ay 'Şehircilik Kurultayı'nın 4 ana maddesinden birinin de kentsel dönüşüm olacağını, dönüşümün baştan kurgulanacağını anlattı.


10 YILDA 700 BİN KONUT


İnşaat sektörünün Türkiye'de önünün açık olduğunu anlatan Özhaseki, “7 milyon konutu, önümüzdeki 10 yıl içinde hedefleyip ve değiştireceksek çok hızlı olarak ortalama yılda 700...