26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm anlaşmazlıkları

kentsel dönüşüm anlaşmazlıkları

Kentsel dönüşümde vatandaş ve müteahhit açgözlülüğü, dönüşümü engelliyor. Peki vatandaş ve müteaahhit arasında yaşanan anlaşmazlıklar neler? Bu anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Dönüşüm sıkıntısına ombudsman formülü!

Kentsel dönüşümde müteahhit ve daire sahipleri karşı karşıya gelince ‘ombudsman’lar ortaya çıktı. Dönüşüm ombudsmanları taraflar arasındaki sorunları çözecek. 

Kentsel dönüşümde anlaşmazlık çıkarsa ne olur?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında gayrimenkulünüzün riskli olduğunuzu düşündüğünüzü ve yıktırmak istediğinizi farz edelim. Bu duruma diğer kat maliklerinin itiraz etmesi halinde ne olacak? Kentsel dönüşümde anlaşmazlık çıkarsa ne olur?

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarını da arabulucular çözecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, artık kentsel dönüşümde tebligatların e-Devlet'ten yapılacağını ve anlaşmazlıklar için arabuluculuk geleceğini belirtti. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm anlaşmazlığı!

İstanbul Güngören'de Tozkoparan Mahallesi’ndeki başlatılan kentsel dönüşümde sorunlar büyüyor, sular durulmuyor. Bölge sakinleri yaşadıklarını anlattı ve şikayetlerini paylaştı.

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

Sakarya'da kentsel dönüşüm hazırlıkları son aşamada!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada  “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanmasında son aşamaya geldik ve en kısa sürede bakanlığa sunacağız. Sonrasında bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi' kuran çetenin 12 üyesi tutuklandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm alanlarında inşaat yapan ve anlaşmazlık yaşayan kişiler için mahkeme kurarak para cezası kesen ve kesilen cezaya uymayanları da tehdit eden 'Çakıroğulları' suç çetesinde yer alan 26 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi'ne operasyon!

İStanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapıyordu. Şikayetler üzerine düzenlenen operasyonda, sözde kentsel dönüşüm mahkemesi çetesindeki 50 kişiden 30'u gözaltına alındı...

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

kentsel dönüşüm anlaşmazlıkları Haberi

kentsel dönüşüm anlaşmazlıkları

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaleme aldı.

İşte Sevilay Yılman'ın 'Kentsel değil rantsal dönüşüm isteyen vatandaş/müteahhit açgözlülüğü nasıl durdurulur?' başlıklı yazısı...

Biliyorsunuz…

Birkaç zamandır yazıyorum bu kentsel dönüşüm mevzusunu.

Geçen gün bu konuda duyarlılık yaratma gayreti ile hazırlanmış bir video ile yapılan sosyal medya çalışmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı tebrik etmiştim.

Gerçekten güzel bir çalışmaydı #çözümkentseldönüşüm etiketi ile yapılan o çalışma ama tabii devamlılığı, sürekliliği de çok mühim.

Bu arada hatırlarsanız o yazıda dönüşümün bu kadar yavaş gerçekleşmesinin nedenini sadece devlette, idare edenlerde aramamak gerektiğini önemle vurgulamış ve vatandaş ile dönüşümü sağlayacak müteahhitlerin de hakikatli sorumluluk almaları gerektiğini ifade etmiştim.

Bu vurgum nedeniyle çok sayıda geri dönüş aldım.

Bunlardan biri de Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat’tı.

Göreve...