26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm dediğimiz şey bir kentin yaşanılabilir olmasıdır

Kentsel dönüşüm dediğimiz şey bir kentin yaşanılabilir olmasıdır

Sektörün duayenlerinden Hakan Kodal yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: Yaratıcılık, rekabetçi kent anlayışı, doğru şehir plancılığı, hizmet kalitesi...

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  "Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmaması, biz riskli binaların tespiti noktasında bakanlık olarak tüm desteği vermeye hazırız" dedi.

Abdül Batur: Konak'ta en önemli işimiz kentsel dönüşüm!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “İzmir’in Kalbi Konak’ı geliştirmek ve güzelleştirmek için gecemizi gündüzüme katıp ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün seçeceğimiz tüm komisyonlar önemli ama en önemli komisyon kentsel dönüşüm komisyonu olacak." dedi.

Murat Kurum:  Kentsel dönüşüm önceliğimiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm bizim önceliğimizdir, yerel yönetimlerimizin önceliğidir." diye açıklama yaptı. 

Abdül Batur: En önemli hedefim kentsel dönüşüm!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 9 maddelik seçim manifestosu ile yapacağı çalışmaları anlattı. Batur, "En önemli hedefim kentsel dönüşüm" dedi.

Narlıdere için kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Adayı CHP’li Erkan Karasu, yeni dönemde hayata geçireceği vaatlerini anlattı. Karasu, ''Kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptığı açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devam eden ciddi kentsel dönüşüm projelerimiz var. Dünyanın en zor işi kentsel dönüşüm." dedi.

TOKİ projelerinin yüzde 40'ı kentsel dönüşüm olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Bugüne kadar kentsel dönüşümle inşa ettiğimiz konutların oranı yüzde 15’dir. Yeni kalkınma programı çerçevesinde önümüzdeki süreçte TOKİ olarak inşa edeceğimiz konutların yüzde 40’ını kentsel dönüşüm içerikli projeler oluşturacaktır." dedi.

Adana Yüregir kentsel dönüşümün merkezi!

Mahmut Çelikcan, "Adana'da ilk olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmasını yaparken çok zorlandık. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan vatandaşlar çok tereddüt ettiler. Şimdi ise Yüreğir'de her gittiğimiz mahallede ne zaman kentsel dönüşüm çalışmasının başlayacağı soruluyor''dedi.

Kentsel dönüşüm Malatya Akçadağ'ın tek çözümü!

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. Projeler hakkında konuşan Başkan Kazgan, "TOKİ konutları yapmak Akçadağ'ı kurtarmaz, bunun da çözümü kentsel dönüşüm" dedi.

Kayseri Hacılar kentsel dönüşümü Bakanlık'tan onay bekliyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Kentsel Dönüşüm ve TOKİ projemiz hazır. Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayını bekliyoruz" dedi.

Mehmet Sekmen kentsel dönüşümü anlattı!

Başkan Sekmen, Şehitler Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşüm kamulaştırma alanında gecekondu sahipleriyle istişare toplantısı yaptı. Sekmen, “Bizim en büyük önceliğimiz; hizmetlerimizde ‘Vatandaş memnuniyeti’dir." dedi.

Kentsel dönüşüm dediğimiz şey bir kentin yaşanılabilir olmasıdır Haberi

Kentsel dönüşüm dediğimiz şey bir kentin yaşanılabilir olmasıdır

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili, İstanbul ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Neden biz 15 yıldır ayakları yere basan sektör olarak, İstanbul’un kendimiz bile bir Londra olamayacağına inanımıyoruz? Ya da siz inanıyor musunuz?


İstanbul’un bize rağmen hatta biz ne yaparsak yapalım Londra veya bir Paris gibi bir kent olacağına inanıyorum. İstanbul sadece bizim için değil yabancılar için de gerçekten çok güzel ve çok etkileyici bir kent. Ben bunu İstanbul Shopping Fest döneminde, AYD döneminde birebir gözlemledim. İstanbul’un başarısını geciktiren biziz. İstanbul’u İstanbul yapan sadece tarihi yapıları değil. İstanbul’un bugüne kadar gelişmemesinin temel faktörü sadece turizm odaklı olması. İstanbul’a gelen turist sadece Topkapı Sarayı’na, Dolmabahçe Sarayı’na gelmemeli. Esasında İstanbul’u bir megapol yapmanın bir sürü faktörü var. Birincisi yaratıcılık. Modada, gastronomide, sanatta, organizasyonlarda, kalınan...