26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi

Kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi

Güçlendirme kredisi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda oluyor. Peki, eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde güçlendirme nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli binalarda yer alan riskli binaların yıkılarak veya güçlendirilerek yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde güçlendirme nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm güçlendirme..

Kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi!

Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilere güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi ve işyeri yapım kredisi seçenekleri sunuluyor. İşte kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi...

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

Kentsel dönüşümde kredi miktarı arttı! Sektör memnun!

Risk Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Yüksek Mimar Caner Ataseven, kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

‘Kentsel dönüşüm’ Adapazarı Belediye Meclisi gündeminde!

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda kentsel dönüşüm gündem oldu. Toplantı sonrasında Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu; “Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz.” dedi.

Kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmaları TBMM'de!

Kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı 'güçlendirme' çalışmalarını hızlandıracak!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "Türkiye’de riski depremin değil güvensiz yapıların oluşturduğunun bilinciyle hareket etmeli, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nda da yer alan ‘güçlendirme’ çalışmalarını hızlandırmalıyız" dedi...

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm gürültü sorununu da çözecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ''230 bin adetten oluşan ev ve işyeri hacmine sahip Yıldırım'da hayata geçirmeye başladığımız kentsel dönüşüm hamlemiz ile birçok sorunu olduğu gibi bu problemi de kendiliğinden çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.

Ankara’da kentsel dönüşüm gündemde!

Ankara’da asbestli Havagazı Fabrikası’ndan sonra gerçekleşen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar gündeme geldi. Binada önlem alınmadan yıkımların gerçekleştiği iddia edildi.

Mamak'ta kentsel dönüşüm görüşmeleri sürüyor!

Binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta; kavgasız gürültüsüz, sessiz sedasız yapılan büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının arkasında vatandaşla yapılan işbirliği, kurulan doğru diyalog bulunuyor.

Kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi Haberi

Kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi

Eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

Ekonomik ömrü tamamlanmak üzere olan eski binaların güçlendirilmesi için kredi kullanılabiliyor. Kredi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda oluyor.


Ayrıca, yapılar kentsel dönüşüm kapsamında güçlendirme kredisi kullanılarak da yenilenebiliyor. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebiliyor.


FAİZ DESTEĞİ ESASLARI

Bakanlık kendisine başvuran bankalarla protokol imzalar.

Banka, kredi başvurularını protokol hükümleri ve bankanın kredilendirme usul, esas ve mevzuatı çerçevesinde değerlendirir.


Banka kredi vermeyi uygun gördüğü hak sahiplerinin listesini Bakanlığa bildirir. Bakanlıkça başvuru 6306 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilir.


Faiz desteğinden yararlandırılacaklar Bankaya bildirilir.

Faiz desteği sağlanacak...