28 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşüm Planı 2019

Kentsel Dönüşüm Planı 2019

Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülke ekonomisine de ciddi katkı sunacağını söyleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Yapılacak yeni binalarda kullanılacak enerji verimliliği yüksek ürünler sayesinde Türkiye, yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık tasarruf edebilir” dedi.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

Çanakkale'deki kentsel dönüşüm planı mecliste!

Çanakkale'nin merkez ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Ezine'deki kentsel dönüşüm projesi mecliste!

Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gelibolu'daki kentsel dönüşüm planının uygulanması mecliste!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Gökçeada'daki kentsel dönüşüm planı TBMM'de!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel Dönüşüm Planı 2019 Haberi

Kentsel Dönüşüm Planı 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye’de 500 milyon dolarlık tasarrufun da kapısını araladı. Kentlerin dönüşüm anayasasını oluşturacaklarını belirten Murat Kurum, dönüştürülmesi acil olan 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli denilen 1,5 milyon konutun dönüşümünün de 5 yıl içerisinde gerçekleştireceğini söyledi.

MİMARİ KADAR TASARRUF DA ÖNEMLİ


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu eylem planının Türkiye’nin yapı stokunu daha güvenli hale getireceğini bunun yanı sıra Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunacağını belirten Baymak CEO’su Ender Çolak, “Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülkemiz ekonomisi için de son derece önemli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Plan kapsamında 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli denilen 1,5 milyon konutun dönüşümünün 5 yıl içerisinde sağlanacağı açıklandı. Bu yapıların neredeyse tamamında eski ısıtma sistemleri kullanılıyor. Yapılan...