26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projelerinde son durum 2018

kentsel dönüşüm projelerinde son durum 2018

Konut sektöründe satışların azalması özellikle kat karşılığı kentsel dönüşüm projeleri yapan firmaları zor duruma soktu. Firmalar çözümü ise projelerini devretme yolunda arıyor.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Bakanlık’tan ‘sevindirici’ haber! Kentsel dönüşüm hızlandı, 2035 yılına kadar 1,1 milyon konut dönüşecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarından sevindirici haberler gelmeye başladı. Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerinde son gelinen noktayı ve 2035 hedeflerini açıkladı.

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli?

Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç “Kentsel Dönüşüm” hakkında merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Kılıç'ın o açıklamaları...

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Hürriyet gazetesi yazarlarından Dr. Hüseyin H. Serdar bugünkü yazısında kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. İşte Dr. Hüseyin H. Serdar'ın o yazısı...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli? Merak edilen soruları Kentsel Dönüşüm Uzmanı Tolga Şahlıoğlu yanıtladı.

İzmir Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Narlıdere Belediyesi, 4 ayrı mahallede uzun senelerdir devam ettirdiği kentsel dönüşüm projelerinde mutlu sona geldi. Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini dahil eden kentsel dönüşüm projeleri için beklenen müjde Ankara’dan verildi.

Etkili kentsel dönüşüm için ortak bir model oluşturulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021, kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021!

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır, kentsel dönüşüm kredisi ne zaman verilecek? Kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021...

kentsel dönüşüm projelerinde son durum 2018 Haberi

kentsel dönüşüm projelerinde son durum 2018

Son dönemde konutta satış hızı düşünce yeterli özkaynağı olmayan müteahhitler sıkıntı çekmeye başladılar. Bu nedenle projelerini yarım bırakmak istemeyen şirketler çözümü devirde buldu. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; bu yola başvuranlar ise ağırlıkla kentsel dönüşüm projelerinde yer alan küçük ölçekli şirketler ile sektöre yeni girenler olarak dikkat çekiyor.

Özkaynak olmadan tamamen sat-yapa dayalı proje yapan bu geliştiricilerin proje bitmemesi halinde yaşanacak olumsuz koşullardan etkilenmemek için bu yola başvurduğu ifade ediliyor. 100 ila 200 konutluk kat karşılığı kentsel dönüşüm projeleri yapan şirketlerin daha fazla proje devretme yoluna gittiği belirtilirken, Bağdat Caddesi ve Fikirtepe gibi bölgelerde bu tablonun daha fazla belirginleştiği kaydediliyor.

Gayrimenkulde özkaynak şart 

Konuyla ilgili değerlendime yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun Türkiye'de sektörün özkaynak sorunu olduğunu belirterek,...