19 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşümde imar hakkı dönemi

Kentsel Dönüşümde imar hakkı dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transteri getiriliyor. İmar hakkı transferi parseller arası, tasarlanan bölgeler arası,yapılabiliyor.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.

İmar affından elde edilecek gelir kentsel dönüşümde kullanılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışından gelecek para ile ilgili "Ben buradan çıkan parayı kentsel dönüşümde kullanmak istiyorum." dedi.

Kentsel dönüşümde her mahalleye özel imar planı yapılmalı!

Nef Başkanı Erden Timur, kentsel dönüşümde her semt için öncelikli kentsel kapasiteyi dikkate alan master planlar hazırlanması gerektiğini belirtti.

Sarıyer'de Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı gerçekleşti!

Sarıyerli mahalle kooperatifi ve dernek yöneticilerinin katıldığı, kentsel dönüşüm ve imar yasası konularının masaya yatırıldığı Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek üzere imar hakkı transferi üzerinde çalışıyor. Peki son gelişmelere göre kentsel dönüşümde imar hakkı transferi olacak mı?

Kentsel dönüşümde resmi süreç ve riskli alanlarda imar planı yapımı tartışılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanı, YTÜ Öğretim Üyesi Mehmet Şimşek Deniz, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği etkinlikte Kentsel Dönüşümde Resmi Süreç ve Riskli Alanlarda İmar Planı Yapımı'nı anlatıyor.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Dönüşümde imar hakkı transferi geliyor!

İmar hakkı transferi ile çeşitli planlama kararları alındı. Dönüşümde imar hakkı transferi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel Dönüşümde imar hakkı dönemi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transteri getiriliyor. İmar hakkı transferi parseller arası, tasarlanan bölgeler arası,yapılabiliyor.

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kentsel Dönüşümde imar hakkı dönemi Haberi

Kentsel Dönüşümde imar hakkı dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transteri getiriliyor. İmar hakkı transferi parseller arası, tasarlanan bölgeler arası, kırsal alan ile kentsel alan arası ya da yerleşmeler arası yapılabiliyor. 


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "İmar hakkı transferi arsaları bloke olmuş vatandaşların işlerini kolaylaştıracak" dedi. "İmar planları gereği arsası okul alanı, kamunun kullandığı yeşil alan olmuş olabilir, buralar istimlak edilemediği için vatandaş mağdur olabiliyor" diyen Bakan Güllüce, bu kişilerin imar hakkının bir başka yere transferi ile ilgili eline sertifika verileceğini açıkladı. Bakan Güllüce, "Sertifika istenirse ticari bir meta olacak, istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek. Bununla ilgili bir de borsa oluşturulacak" dedi. 


İMAR HAKKI TRANSFERİ NEDİR? 

Bir parsel üzerindeki imar hakkının tamamen...