19 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde işyeri kiracılarının durumu

kentsel dönüşümde işyeri kiracılarının durumu

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Ali Engin: Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak!

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin yaptığı açıklamada, “Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak. Sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayacağım. Eğer bir rant oluşacaksa, bunu halk paylaşacak” dedi.

Kentsel dönüşümde 7 değişiklik!

Avukat Şenol Saltık, kentsel dönüşümde dün itibariyle yürürlüğe giren çok önemli yasal değişikliklerle ilgili yazı kaleme aldı...

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan binalara odaklanmalı!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde devlet desteği süresi uzatıldı!

Kentsel dönüşümde devlet desteği 2018 yılında da sürecek. Kamu ve özel bankalarda ortalama yüzde 1.20 seviyesindeki 120 ay vadeli kredi faizinin yüzde 0.41-0.33’ünü yine devlet üstlenecek. 

kentsel dönüşümde işyeri kiracılarının durumu Haberi

kentsel dönüşümde işyeri kiracılarının durumu

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor.


Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında sayılabilmesi için lisanslı firmalar tarafından risk tespitinin yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşümden yararlanan malik ve kiracılara kira yardımı ile faiz desteği yapılıyor.


Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kanun kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabiliyor. 


Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesidir.


Kiracılar kanun hükümlerinden faydalanabilecek mi?

Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. 


Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebilecektir.


Kira yardımı başvuruları..

Riskli binada kiracı...