28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?



Kentsel dönüşüm ile, gerek zemin gerekse de altyapı anlamında sağlıklı ve güvenli bir kent yaşamına izin vermeyen bölgelerde yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Kentsek dönüşüm uygulamaları ile ilgili hükümler 6306 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor.

Kanunda riskli yapılar, riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı veya yapılar olarak tanımlanıyor. 

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Bakanlıkça lisanslandırılan kurum veya kuruluşlara müracaat edilerek risk tespiti yaptırılıyor. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmıyor. Oturduğu binanın riskli olduğunu düşünen herkes risk tespiti için müracaatta bulunabiliyor. Yapılan müracaatın ardından riskli raporu alınan yapıların kentsel dönüşüm süreci de resmi olarak başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?


Geri Dön