20 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak

kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı kanun gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak uygulanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Kentsel dönüşümde kat karşılığı bitiyor!

GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, , “Çalışmaları süren yönetmelikle artık kentsel dönüşüm kat karşılığı yerine bedel karşılığı ile yapılacağı bir vizyon sunulacak. Böylelikle müteahhide fazladan kat verilmeyecek." açıklamasını yaptı.

Dar gelirli kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşümde gerçekleşen yardımlardan bahsetti. Öngören, uygulama alanındaki gecekondulara riski yapılar için belirlenen aylık kira bedelinin iki katı kadar yardım yapılabildiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

Muhsin Bayrak kentsel dönüşümde gelinen noktayı anlattı!

CNR Emlak Fuarı'na katılan AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, gazetecilerle bir araya geldi. Bayrak kentsel dönüşümde gelinen noktayı ve sorunlu konut oranından bahsetti.

Balıkesir kentsel dönüşümde kat artışı sıkıntısı var!

Büyükşehir olduktan sonra Kentsel dönüşüm konusunda büyük bir atak yapmaya hazırlanan Balıkesir’de en büyük engelin kat artışının yapılamaması olduğu ifade ediliyor.

Kentsel dönüşümde kiracıya kira yardımı yapılır mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalarda kiracının olması durumunda, kat maliklerinin bazı hakları bulunuyor. Eğer malik kiracı ise hakları nelerdir? Kentsel dönüşümde kiracıya kira yardımı yapılır mı?

Sarıyer'de Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı gerçekleşti!

Sarıyerli mahalle kooperatifi ve dernek yöneticilerinin katıldığı, kentsel dönüşüm ve imar yasası konularının masaya yatırıldığı Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde başarının sırrı katılımcılık!

Bursa'da yapılan 'Kentsel Dönüşüm Zirvesi' konuşmacıları, akademisyenler, meslek ve iş dünyası temsilcileri "Kentsel dönüşümde başarının sırrı, katılımcılık" görüşünde birleşti. Akıncıtürk, "Biz artık halkla birlik olmalıyız." dei.

Kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı kanun gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak uygulanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz

Kentsel dönüşümde yıkım bazen kat maliklerinin kararı ile gerçekleştirilirken, bazen de yıkım kararı ilgili yapıların bağlı bulunduğu belediyelerden gelebiliyor.Peki,kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz nasıl yapılıyor?

kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak Haberi

kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak

Kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı Kanun gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak uygulanıyor.


Bir binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılabilmesi için lisanslı firmalardan yapıya risk raporu alınması gerekiyor.


Riskli yapı; "Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı" olarak tanımlanıyor. 


Peki, risk teşkil eden bir binanın kay mülkiyeti yoksa ne olur? Kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?


Herhangi bir bina için 6306 sayılı Kanun kapsamında risk tespiti yapılabilmesi ve Kanun kapsamındaki haklardan yararlanılabilmesi için, binanın ruhsatlı olması gibi bir zorunluluk bulunmamakta olup, arsa üzerindeki binanın ruhsatsız da olsa arsa sahibine ait olması yeterli oluyor.


Buna...