26 / 04 / 2024

kentsel tasarım müdürlüğü demiryolu

kentsel tasarım müdürlüğü demiryolu

1956 yılına kadar İstanbul'u Kağıthane üzerinden Karadeniz'e bağlayan bir demiryolu olduğunu biliyor muydunuz?

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı ile İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Üsküdar “Salacak Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

2. Kentsel Tasarım Sempozyumu başladı!

“İstanbul” konusuyla başlatılan Kentsel Tasarım Sempozyumu, Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenleniyor. Sempozyum iki gün boyunca devam edecek.

Gemlik'te kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Bursa Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “kentsel dönüşüm müdürlüğünü kurduk” dedi.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Avcılar'da kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere taşınmak zorunda kalmasını istemiyoruz” diye konuşarak Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulması için çalışmaların başlanacağını söyledi.

5 soruda kentsel tasarım projesi!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde belirlenen uygulama alanlarında hazırlanan kentsel tasarım projeleriyle ilgili merak edilenler sizler için araştırıldı...

Bartın Belediyesi'ne kentsel tasarım ödülü!

Bartın Belediyesi Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'nde, Kentsel Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

kentsel tasarım müdürlüğü demiryolu Haberi

kentsel tasarım müdürlüğü demiryolu


Tam 40 yıl boyunca hizmet veren bu demiryolu gelişen teknolojiyle faydasız duruma gelince terk edildi ve İstanbul'un Karadeniz bağlantısı koptu. Tarihi demiryolunun rayları söküldü, köprüleri yıkıldı ve unutulup gitti. Ta ki 1998 yılında gazeteci Hüseyin Irmak'ın Yıldız Sarayı Abdülhamid arşivinde, altında "Kağıthane Demiryolu İnşaatı" ibaresi bulunan bir fotoğraf buluncaya kadar. Irmak, bu işin peşine düşünce, Hasan Mukadder Dölen'in Enver Paşa için çektiği, demiryolunun inşaat aşamasındaki fotoğraflarına ve tren meraklısı koleksiyoncu Mert Sandalcı'nın elindeki 12 adet fotoğrafa ulaştı. Belge ve fotoğrafları bir araya getirerek "Kağıthane - Ağaçlı - Çiftalan Demiryolu 1916" adında bir kitap hazırlayan Irmak, beraberinde demiryolu hattını tekrar hayata geçirecek ve turizm'e kazandıracak bir projeyi de dönemin Kağıthane...