19 / 04 / 2024

key ödemesi süresi

key ödemesi süresi

Memur ve işçiler ile bunların emeklilerine 3320 sayılı kanun gereğinde konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY ödemesi kaç defa alınır? KEY ödemesi alan bir kere daha key alabilir mi? İşte yanıtı..

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi ne zaman sona erecek?

Kira artış ihtarname süresi!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kira artış ihtarname süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

KEY ödemeleri süresi!

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Peki, KEY ödemeleri kaç ay yapılıyor? İşte KEY ödemeleri süresi..

Yapı ruhsatının geçerlilik süresi!

İmar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izin belgesi olarak tanımlanan yapı ruhsatının geçerlilik süresi bulunuyor. Bu sürenin aşımı halinde yenileme ruhsatı nasıl alınır? Yapı ruhsatı ne zaman yenilenir?

İmar planlarına karşı dava açma süresi!

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini ayrıntılarıyla gösteren planlara imar planı deniyor. Peki, imar planlarına ne zaman dava açılır? İşte imar planlarına karşı dava açma süresi...

Reddi miras süresi ne zaman başlar?

Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır.Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekiyor. Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Peki, reddi miras süresi ne zaman başlar?

Miras ret süresi nedir?

Mirasçıların yasal hakları arasında, mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Ancak, mirasın reddedilmesi için belli bir süre zarfı bulunuyor. Peki, miras ret süresi nedir? Ret süresi geçerse ne olur?

Vergi affı başvuru süresi 2014!

Torba Yasa ile bazı vergi ve alacak mükellefleri borcunu taksitlendirerek ödeyebiliyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen kimselerin vergi affı başvuru süresi içerisinde müracaat yapmaları gerekiyor. İşte vergi affı başvuru süresi 2014...

Veraset ve intikal vergisi ödeme süresi!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ödeme süresi nedir?

key ödemesi süresi Haberi

key ödemesi süresi

KEY ödemesi kaç defa alınır?

3320 sayılı kanun gereğinde Memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY ödemesi kaç defa alınır? KEY ödemesi alan bir kere daha key alabilir mi?


Kanunun 1. maddesi gereğince KEY ödemeleri hak sahibine bir defaya mahsus olmak üzere yapılıyor. Konut Edindirme yardımım toplam 180 ay süre ile yapılıyor. Yardımdan yararlanma şartlarının kaybedenlere yardım yapılması durduruluyor. Bunlardan gerekli şartları yeniden kazananlara veya yardıma müstehak eşine, kalan süre için yardım yapılmasına devam olunuyor.


Konut edindirme yardımına müstehak olan Devlet memuru diğer kamu görevlileri ve çalışanlar ile işçilerden bağımsız konut sahibi bulunanların çalışır iken, bu Kanun'un 5'inci maddesinin (b) bendine göre yardımdan yararlanmaya hak kazandıkları süre içerisinde emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaları halinde ilgili...