28 / 03 / 2024

Kimler şantiye şefi olabilir

Kimler şantiye şefi olabilir

Şantiye şefi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor? Kimler şantiye şefi olabilir? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Hatay'da depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği binanın şantiye şefi tutuklandı: 'Binanın malzemesi kalitesiz'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 30 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki 7 katlı Koray Apartmanı'nın şantiye şefi tutuklandı. İşte detaylar...

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Şantiye şefi aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işini üstlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik kapsamında şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek.

Mersin Erdemli’ye yeni adliye binası!

AK Parti Erdemli ilçe Başkanı Mehmet Topçu, yeni adliye sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi inşaat mühendisi Hasan Çetingöz'den bilgi aldı..

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın temel atma töreni 4 Aralık'ta!

19 Mayıs Barajı şantiye şefi Emre Sönmez ve isale hattı şantiye şefi Sermet Sönmez ile Baraj ve isale hatları konusunda fikir alış-verişinde bulunan Başkan Topaloğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Kanık, 4 Aralık Pazar günü isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Muğla Menteşe TOKİ Konutları'nda inceleme yapıldı!

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, TOKİ konutlarını yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Bayramoğlu ve Şantiye Şefi Kağan Arslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sinop Erfelek-Ayancık yoluna köprülü kavşak inşa ediliyor!

Sinop'un ErfeleK- Ayancık yol ayrımına yapılan köprülü kavşak inşaatı hızla İlerliyor. Kavşak inşaatının Şantiye Şefi Onur Ilgar, konu ile ilgili yaptığı açıklama yaptı.

Yeni Zigana Tüneli projesi 2020'de tamamlanacak!

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Yeni Zigana Tüneli proje çalışmalarını inceledi Cengiz İnşaat Maçka Şantiyesini ziyaret eden Pişkin'e, şantiye şefi ve aynı zamanda Proje Müdürü Tarık Eyüboğlu ile şantiye şefi Yavuz Akpınar tarafından brifing verildi.

Kayseri Bünyan Kapalı Kampüs Cezaevi'nin inşaatı bu yıl bitecek!

Kayseri'deki Bünyan Kapalı Kampüs Cezaevi inşaatı ile ilgili olarak cezaevi şantiye şefi yüksek mühendis Sıddık Akar'dan bilgi alan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve beraberindeki heyet hep birlikte inşaat alanını gezdi.

Yeni Samsun Stadı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun'da yapılan 33 bin 919 kişilik stadın çatı işi tamamlanmak üzere. İnşaatının yüzde 75'i tamamlanan stat, kadın şantiye şefi öncülüğünde şekilleniyor.

216 Yapı eleman arıyor!

216 Yapı İstanbul projelerinde görevlendirmek üzere şantiye şefi ve şantiye şefi yardımcısı arıyor. İşte adaylarda aranan özellikler...

Şantiye şefliği sözleşmesi örneği!

Bir arsa üzerinde yapılacak bina inşaatı için yapı müteahhitleri, inşaatta görevlendireceği şantiye şefi ile asgari hüküm ve şartları gösterilen sözleşme imzalanıyor. İşte şantiye şefliği sözleşmesi örneği 2016..

Kimler şantiye şefi olabilir Haberi

Kimler şantiye şefi olabilir

Kimler şantiye şefi olabilir?

Bilindiği üzere şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.


Şantiye şefine müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi veriliyor. Peki kimler şantiye şefi olabilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kimler şantiye şefi olabilir?

Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar veya mühendis olması gerekiyor.


Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.


Söz konusu hükümler aşağıda yer alıyor;

 “Yönetmeliğin 9. maddesinin 2. fıkrasında yer alan …… Mühendis, mimar diplomasına sahip olan yapı müteahhidinin şantiye şefliğini üstlenmesi halinde, şantiye şefliği için sözleşme akdedilmesi...