29 / 03 / 2024

kimlik bildirme kanunu

kimlik bildirme kanunu

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Günlük kiralık evler mercek altında!

2 ayda günübirlik kiralandığı tespit edilen 2 bin 802 işletmeden bin 20'si kayıt altına alınırken, 214'ü ise kapatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda günübirlik kiralandığı tespit edilen 327 tesise, 476 bin 485 lira idari para cezası uygulandı.

Apartman yönetimine kimlik bildirimi!

Kimlik Bildirme Kanunu'na göre apartmanlarda oturan ve çalışan kimselerin kimliklerini yönetime bildirmeleri gerekiyor. Apartman yönetimine kimlik bildirimi ile ilgili hükümler haberimizde yer alıyor...

Kiracıdan istenecek belgeler!

1774 kanun sayılı Kimlik Bildirme Kanununda yer alan hükümlere göre, apartman yönetiminin kiracıdan birtakım bilgiler alarak, muhtara ve karakola vermekle yükümlü oluyor. İşte kiracıdan istenecek belgeler...

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira sözleşmelerinde flaş düzenleme!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Günübirlik ev kiralayanlara 72 bin lira ceza!

Zonguldak'ta, günübirlik kiralanan daireler yapılan denetim kapsamında, kimlik bildirme sistemine kayıtlı olmayan konutun sahibine toplamda 72 bin 100 TL para cezası kesildi.

Enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliğine göre eski ve yeni binalarda enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

Enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre 2 Mayıs'a kadar enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji kimlik belgesi kaç yılda bir yenilenir?

Mevcut ve yeni binalara enerji kimlik belgesinin alınması, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Yönetmeliği gereğince zorunlu oluyor. Peki bu belge kaç sene geçerli? Enerji kimlik belgesi kaç yılda bir yenilenir?

2017'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi zorunlu olacak!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu söyledi..

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Bina enerji kimlik belgesi nasıl alınır ?

Binalarda enerji israfının önlenmesi için enerji kimlik belgesine ihtiyaç duyuluyor. Enerji kimlik belgesi hakkında gerekli açıklamalar Enerji Verimliliği Kanunu'nda yapılıyor. Peki,bina enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi yönetmeliği!

Enerji kimlik belgesi ile ilgili olarak 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği yayımlandı. İşte Enerji kimlik belgesi yönetmeliği...

Site yönetimi kimlik bildirme!

1774 kanun sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na göre konutlarda oturan ve çalışanların kimlik bilgilerini; bildirim formu ile yöneticilerine iletmeleri gerekiyor. İşte site yönetimi kimlik bildirme esasları...

kimlik bildirme kanunu Haberi

kimlik bildirme kanunu

26/6/1973 Tarih ve 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

GENEL GEREKÇE 
Türkiye'de gerçekleşen terör saldırıları incelendiğinde; eylemleri gerçekleştiren teröristlerin, genellikle geçici olarak kiraladıkları evlerde, saldırı yapacakları bölgeleri inceledikleri, saldırı planlarını buralarda yaptıkları ortaya çıkmıştır. 

Halen kat mülkiyetine tabi taşınmaz mal sahipleri veya onların yetki verdiği emlakçılar, kiraya verdikleri taşınmazı, güvenlik ve asayiş bakamından kime verdiklerini yeterince araştıramamakta ve bu durumu belgeleyememektedirler. 

Bu yüzden kiralanan birçok konut veya işyerinde; terðristler, terörle bağlantılı kimseler, güvenlik güçlerince arananlar tespit edilememekte, söz konusu bu durum da zafiyet oluşturmaktadır. 

Taşınmaz sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratosu sadece Borçlar...