23 / 04 / 2024

kira artış dava dilekçesi örneği

kira artış dava dilekçesi örneği

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Kira artışı dava dilekçesi 2021!

Kirada yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurulabiliyor. Peki kira artışı dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte kira artışı dava dilekçesi 2021...

3 soruda kira artış davası!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralama sürecinde kira artış davası da açılabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, davayı kimler ne zaman açabilir, dava nasıl sonuçlanır?

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Kira artışı dava dilekçesi 2016!

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kira artış davasını kim açar?

Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi? İşte yanıtı..

Kira artış dilekçesi örneği!

Kira bedeline yapılacak artışın kabul edilmemesi halinde ya da artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte kira artış dilekçesi örneği..

Kira artışı davası dilekçesi örneği!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Kira artışı davası açmak için bir dilekçe ile birlikte Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı davası dilekçesi örneği..

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Kira artışı dava dilekçesi!

Kira bedeli, hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenebiliyor. Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

kira artış dava dilekçesi örneği Haberi

kira artış dava dilekçesi örneği

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. 


Bu dava mal sahibi tarafından açılabileceği gibi kiracı tararından da açılabiliyor.


Kira artış davaları için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilmesi gerekiyor. Kira artış davaları dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


Kira artış dava dilekçesi:


…........... HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI        :

VEKİLİ        :

DAVALI        :

KONU         : Kira bedelinin tespiti talebinden ibarettir.


AÇIKLAMALAR     :


1- Davalı …/…/… tarihli kira sözleşmesi gereği müvekkilimin maliki bulunduğu taşınmazda aylık …TL kira karşılığı oturmaktadır.


2- Davalının ödemekte bulunduğu kira bedeli emsallerinin çok altında olduğundan müvekkil davalı kiracıya ……. tarihindeki ihtarname ile kira bedeli artırımı hakkındaki...