25 / 04 / 2024

kira beyanını kim verecek

kira beyanını kim verecek

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri vergiye tabi tutuluyor. Ancak gelir elde eden tüm vatandaşlardan bazıları vergiden muaf tutuluyor. Peki, kira beyannamesini kim verecek?

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder?

Kira stopajı; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi kapsamında kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergi olarak ifade ediliyor. Peki, Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedeli yıl sonuna kadar yüzde 3'e indirildi. Peki tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır? İşte tüm detaylar...

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

Kira sigortasını kim karşılar?

Herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyan kira sigortası, 22 Mayıs tarihinden itibaren ödenmeye başlandı. Peki, kira sigortası ne kadar?

Tapu masrafını kim öder 2017?

Gayrimenkul devir işlemleri için ödenen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, bu tapu masrafını kim öder 2017?

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler hazır sistem ile verilebiliyor. İşte hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri..

İşyeri kira beyan sınırı 2016!

İşyerini 2015 yılı içerisinde kiraya verenler 2016 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için işyeri kira beyan sınırı 2016 nedir? İşyeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Kira artış davasını kim açar?

Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi? İşte yanıtı..

Kira bedeli tespit davasını kim açar?

Kira bedeli tespit davası, yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli için açılıyor. Bu dava her zaman açılabilir. Ancak davanın belli koşullarda açılması gerekiyor. Peki, kira bedeli tespit davasını kim açar?

Kira bedeli tespit davası harcını kim öder?

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Kira bedeli tespit davası bir dilekçe ile açılıyor. Davada bazı masraflar doğuyor. Peki, kira bedeli tespit davası harcını kim öder?

kira beyanını kim verecek Haberi

kira beyanını kim verecek

Kira beyannamesini kim verecek?

Gelir Vergisi Kanununa göre, işyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması halinde vergiye tabi tutuluyor. Söz konusu istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor.


Vergi ödemesi, bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen kira gelirleri için yapılıyor. Buna göre 2013 yılında elde edilen kira gelirleri için istisna bedeli ne kadar olarak tespit edildi? Kira beyannamesini kim verecek?


Kira beyannamesini kim verecek? Kira beyannamesini kim vermeyecek?

2014 Mart ayında ilk taksiti ödenecek olan vergi için beyanname verme süresi yarın sona eriyor. Vergi ödemeleri ise 31 Mart'ta son buluyor.


Meskenlerde istisna tutarı 3.200 TL olarak tespit edilen vergide; işyeri kiralamaları için istisna bedeli ise 26.000 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde kira geliri elde edenlerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri...