16 / 04 / 2024

Kira sigortasını kim karşılar?

Kira sigortasını kim karşılar?

Herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyan kira sigortası, 22 Mayıs tarihinden itibaren ödenmeye başlandı. Peki, kira sigortası ne kadar?



Herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyan kira sigortası, 22 Mayıs itibarıyla başladı. Kira sigortasıyla, ev sahiplerinin kiracı bulma, kira alamama gibi sorunlar nedeniyle zarara uğramasının önüne geçilmesi planlanıyor. 


Ray Sigorta’nın hayata geçirdiği ‘Trink Kira Sigortası’nın satış organizasyonunu üstlenen Kuzey Sigorta’nın Genel Müdürü Derya Gülgeç, bu konuda “Bu sigorta, mevcut kiracısı olan veya yeni kiralama yapılan mülkler için geçerli” diye konuştu.

 

FATURALAR DA DAHİL



Mal sahibi ve kiracı bilgileriyle başvurulması sonucu sigortanın başladığına dikkat çeken Derya Gülgeç, şunları söyledi: “Poliçe kesildikten sonra 3 ay bekleme süresi var. Hasarlı arabanın kaskosu yapılamayacağı gibi bu 3 ay bekleme süresi boyunca kira bedellerinin düzenli ödenmesi gerekli. Bekleme süresinden sonra ödenmeyen kiralar sigortadan karşılanıyor.”


YILLIK FİYATI 1 AYLIK KİRANIN YÜZDE 65'İ



Derya Gülgeç, “Trink kira sigortasının primi aylık kira tutarının yaklaşık yüzde 65’i oranında bir orana tekabül ediyor. Yani bin lira aylık kirası olan bir mülkün yıllık sigorta primi 650 lira civarında tutuyor. Mal sahipleri isterlerse bu tutarı 9 taksitle ödeyebiliyor” diye konuştu. Sigorta, ödenmeyen kiraların yüzde 100’ünü karşılıyor.


Kiracının ödemediği aidatın ve yönetim giderlerinin de poliçe kapsamında karşılandığını ifade eden Derya Gülgeç, “Abonelikleri üzerine almamış kiracıların kullanımından doğan ve ödenmeyen, mülk sahiplerinin ödemek zorunda kalabileceği elektrik, su, doğal gaz gibi faturaları da sigorta ödüyor. Ayrıca, tahliye ile ilgili avukat masrafını de sigorta üstleniyor” diye konuştu.



Posta 


Geri Dön