23 / 04 / 2024

kira depozitosu iadeleri

kira depozitosu iadeleri

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesine istinaden kiracıdan depozito ödenmesi de istenebiliyor. Peki, kiracı depozitosunu ne zaman alamaz? Ne zaman alabilir? İşte yanıtı..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

İşyeri kira depozitosu 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında ilk ayın kira bedeli ile depozito bedelinin de ödenmesi istenebiliyor. Peki, işyeri kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi kiracı eve taşınmadan önce ilk ayın kirasını ve depozito bedelini talep edebiliyor. Depozito mal sahibinin istediği miktarda olamıyor. Peki, konut kira depozitosu 2016 ne kadar?

İşyeri kira depozitosu 2016!

İşyeri kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, 2016 yılında işyeri kira depozitosu ne kadar? İşte işyeri kira depozitosu 2016..

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

kira depozitosu iadeleri Haberi

kira depozitosu iadeleri

Kiracı depozitosunu ne zaman alamaz?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesine istinaden kiracıdan depozito ödenmesi de istenebiliyor.


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlüdür.


Kiracı depozitosunu...