26 / 04 / 2024

kira elden ödenir mi

kira elden ödenir mi

Kira bedeli, ev veya işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının mal sahibine ödediği para oluyor. Bu paranın miktarı kira sözleşmesi kurulurken belirleniyor. Peki, kira elden ödenir mi?

Kira banka zorunluluğu 2015!

Kira banka zorunluluğu hakkındaki yasal hükümler, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte kira banka zorunluluğu 2015 esasları...

Kira elden ödeme limiti 2015!

Konut ve iş yeri kiralamalarında kira belirli limiti geçiyorsa bankaya yatırma zorunluluğu bulunuyor.Peki 2015 kirayı elden ödeme limiti ne kadar?İşte kira elden ödeme limiti 2015!

Kira elden ödeme limiti!

İşyeri ve mesken kiralamalarında, kira bedelinin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Ancak meskenlerde belirli limitin altında gelir elde edenler, kirayı elden ödeyebiliyor. Peki, kira elden ödeme limiti ne kadar?

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Kira bedelini ev sahibine elden veren yandı! Aleyhinize resmen suç işliyorsunuz...

Ev sahibine kirayı elden veren kiracı büyük tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, nasıl? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?

Ev sahiplerine, kiracılar her ayın belirli günlerinde kira sözleşmelerinde belirtilen tarihlerde kira bedelini ödemekle mükelleftirler. Peki “Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?” İşte detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira stopajı yılda kaç kez ödenir?

Kira stopajı kiracıları ve mülk sahiplerini ilgilendiren önemli bir konudur. Bu konu nezdinde kira stopajına dair yöneltilen sorular ve cevapları…

Kiracılar buna dikkat edin! Oturduğunuz ev elinizden gidebilir! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kiranın kime ödeneceğini kaleme aldı. Peki konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kira kime ödenir? İşte Tamer Heper'in açıklaması ve okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

kira elden ödenir mi Haberi

kira elden ödenir mi

Kira elden ödenir mi?

Kira bedeli, ev veya işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının mal sahibine ödediği para oluyor. Bu paranın miktarı kira sözleşmesi kurulurken belirleniyor. 


Senelik olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kanunen kira bedelinin belli bir sınırın üstünde olması halinde banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. 


Peki, ev veya işyeri için kira elden ödenir mi? Kira elden ödenirse ne olur? Kirayı elden ödemenin cezası nedir?


29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince;


-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,          


- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların


kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı...