18 / 04 / 2024

kira gelir beyanı nedir

kira gelir beyanı nedir

Kira geliri elde edenlerin merak ettiği konulardan biri de daha az vergi ödemek için ne yapılması gerektiğidir. Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit ediliyor...

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! İşte kira gelir beyanıyla ilgili merak edilenler...

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde kira gelirinin beyanını kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Hayırlı damat olmaya emsal kira bedeli engeli' başlıklı yazısı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

Kira gelir vergisi beyanname verme sürecinde 1 hafta geride kaldı. Peki, 26 Mart akşamına kadar hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

10 soruda 2018 kira gelir vergisi!

2018 yılı kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Vergi için kimler beyanname vermek ve ödeme yapmak zorunda? İşte 2018 kira gelir vergisi detayları..

Kira gelir vergisinde bugün son gün!

Konutta 3 bin 800 TL, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri elde eden mal sahiplerinin kira gelir vergisini beyan etme ve ödemesi için tanınan süre bugün sona eriyor..

Kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi? Beyannameler ne zamana kadar verilebilecek?

Kira gelir vergisi indirimleri 2017!

Kira gelir vergisi beyan döneminde elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Seçilecek yöntemler ile vergide indirim yapılabiliyor. İşte kira gelir vergisi indirimleri 2017..

kira gelir beyanı nedir Haberi

kira gelir beyanı nedir

Kira geliri elde edenlerin merak ettiği konulardan biri de daha az vergi ödemek için ne yapılması gerektiğidir. 

Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebilmektedir;


 - Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

 - Gerçek Gider Yöntemi 


Bu iki yöntemden hangisinin seçilmesi gerektiğine karar verilirken gerçek giderlerin yüzde 25 oranını aşıp aşmadığına bakılmalıdır. Eğer gerçek giderlere yapılan harcamalar yüzde 25 oranını aşıyorsa gerçek gider yöntemi seçilmelidir. Götürü veya gerçek gider yönteminin seçimi, taşınmaz malların tümü için yapılır. Bunlardan bir kısmı için gerçek gider, diğer kısmı için götürü gider yöntemi seçilemez. 


Götürü gider yöntemini seçen mükelleflerin, iki yıl geçmedikçe gerçek gider yöntemine dönemeyeceklerine dikkat edilmesi gerekmektedir. 


Götürü gider yönteminde gider indirimi 


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını düştükten sonra...