23 / 04 / 2024

kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları

kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları

Kontrat imzalamak, kanunen zorunlu olmuyor. Kontratsız da kiracılık ilişkisinin kurulması mümkün oluyor. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? Kontrat yapan kiracılar ile aynı haklara sahip olur mu olmaz mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları!

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralama işlemlerinde mülk sahibi ve kiracı arasında yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte, kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları!

Kontratsız kiracının hakları!

Kontratsız kira sözleşmesinde taraflar genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler oluyor. Peki sadece tarafların birbirleri ile sözlü olarak anlaşması halinde yapılan kirada; kontratsız kiracının hakları nelerdir?

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Konut kira sözleşmesi örneği 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, 2016 yılında konut kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları Haberi

kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları

Kira kontratı olmayan kiracının hakları!

Kira anlaşmaları,  kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği anlaşma olarak karşımıza çıkıyor.


Taraflar yaptıkları bu kira anlaşmaları için aralarında kira kontratı imzalıyor. Ancak kontrat imzalamak, kanunen zorunlu olmuyor. Kontratsız da kiracılık ilişkisinin kurulması mümkün oluyor.


Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? Kontrat yapan kiracılar ile aynı haklara sahip olur mu olmaz mı?


Kira kontratı olmayan kiracının hakları:

-Taşınmaz mal kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramıyor. Ayrıca kontrat süresi bitimine 1 ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrat niteliğine sahip olur.


-Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse...