26 / 04 / 2024

kira sözleşmesi tahliye

kira sözleşmesi tahliye

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklara tahliye taahhüdü uyarısı geldi. Uzmanlar, 'Boş çek' benzeri tahliye taahhüdü imzalanmaması gerektiğini söyledi. İşte milyonları ilgilendiren o detaylar...

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Tahliye için hangi nedenler gerekir? sorularının yanıtlarını kiracılar tarafından aranmaktadır. İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir?

Kira sözleşmesine dair kiracıların sorduğu pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Kira sözleşmesi bitiminde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

kira sözleşmesi tahliye Haberi

kira sözleşmesi tahliye

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Dükkanımızın kiracısıyla 7 senelik kira kontratımız var. Bunun 4 yılı doldu ancak biz dükkanımızı satmak istiyoruz. Kiracı dükkana 400 bin TL masraf etmişti. Dolayısıyla kiracımızı da mağdur etmek istemiyoruz. Dükkanı hemen sattığımızı düşünsek yeni alan mülk sahibi 7 yıl bitmeden kiracıyı dükkandan çıkarıp başka birine kiralayabilir mi?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

"Yasalarımızda kiracının tahliyesi için belli şartların varlığı aranmaktadır" diyerek yazısına başlayan Tamer Heper, "Bunların arasında yeni malik için de getirilmiş bir şart bulunmaktadır. Sistem şudur: Yeni malik, gayrimenkulde bulunan kiracıya bir ihtarname ile gayrimenkulün adına tescilden itibaren bir ay içinde mülkiyet durumunu ve bu yere ihtiyacı...