20 / 04 / 2024

kira vergisi 2. taksiti

kira vergisi 2. taksiti

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirler belli koşullarda vergiye tabi tutuluyor. İki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti için son 20 gün!

2013 yılında elde edilen kira gelirleri için kira gelir vergisi ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenen verginin ilk taksiti Mart'ta ödendi. Kira gelir vergisi 2. taksiti için son 20 gün bulunuyor..

5 soruda kira geliri vergisi 2. taksit ödemesi!

Gelir Vergisi Kanunu’na göre kira geliri elde eden mükelleflerin her yıl düzenli olarak beyanname vermesi gerekiyor. Gelir vergisi 2. taksit ödemesi için bugün son gün...

2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi!

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi"nin detaylarını kaleme aldı...

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Kira gelir vergisi, konut veya işyerini bir sene boyunca kiraya vererek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu sene ilk taksitler Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Senede iki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde 1. taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2018!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler için ilk taksit dönemi 31 Mart'ta sona erecek. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 5 gün!

Taşınmaz malını 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında kiraya verenler bu sene vergi ödüyor. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 5 gün kalmış olup, mükelleflerin bu süre içinde ödeme yapmaları gerekli.

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 6 gün!

2017 yılı kira gelir vergisi 2. taksitinde son 6 gün kaldı. Mükelleflerin ödemelerini bu süre içerisinde yapmaları şart..

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 10 gün!

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi yapmamış olan mükelleflerin herhangi bir ceza ile karşılaşmamaları adına 31 Temmuz'a kadar ödeme yapmaları gerekiyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen kira gelir vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta!

Kira gelir vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibari ile başladı. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta kaldı..

kira vergisi 2. taksiti Haberi

kira vergisi 2. taksiti

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirler belli koşullarda vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarak tanımlanan vergiyi, dönemin vergi için belirlenen istisna bedelini aşan gayrimenkul sahipleri ödüyor.


Kira gelir vergisi istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Bu istisna bedeli, mesken ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı tespit ediliyor. 


1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


Gayrimenkul...