18 / 04 / 2024

kiracı depozitosu 2017

kiracı depozitosu 2017

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Aralık 2017'de kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi senelik olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık 2017'de kiralar ne kadar artacak?

Kiracıya ne kadar zam yapılacak Aralık 2017?

Kira sözleşmesi yenilenen kiracıya Aralık 2017'de ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Peki, kiracıya ne kadar zam yapılacak Aralık 2017? İşte kira artış oranları Aralık 2017..

Kira zam oranı Aralık 2017!

Kira zam oranı Aralık 2017 bugün açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre, kiracıya yüzde 15,38 oranında zam yapılacak..

İşyeri kira artış oranı hesaplama Aralık 2017!

İşyeri kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte İşyeri kira artış oranları Aralık 2017..

Konut kira artış oranı hesaplama Aralık 2017!

Konut kira artış oranları Aralık 2017 belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, konuttaki kiracıya yüzde 15,38 artış yapılacak..

Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, yıllık zam yapılacak. Peki, Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

2017 Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Konut ve işyeri kiralamalarında Kasım ayı içerisinde kira söleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam belli oldu. Peki, 2017 Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

İşyeri kira artış oranı Kasım 2017!

Kasım ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2017..

Konut kira artış oranı Kasım 2017!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre konuttaki kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Kasım 2017..

Kira artış oranları Kasım 2017 yarın açıklanacak!

2017 Kasım'da sözleşmesi yenilenecek olan konut ve işyeri kiracılarına yapılacak zam oranı yarın açıklanacak..

kiracı depozitosu 2017 Haberi

kiracı depozitosu 2017

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının eve taşınmadan önce yaptığı masraflar arasında depozito bedeli de geliyor. Kiracının güvence vermesi olarak nitelendirilen depozito belli bedelde talep edilebiliyor.


Mal sahibi, kanunda belirtilen sınırın üstünde depozito talep edemiyor. Depozito, kanunen kira bedeli olmuyor; yaşanacak zararların teminatı olarak alınıyor. 


Ancak kira süresinin sona erdiği dönemde kiracı son kira borcunu ödemediyse; zararın giderilmesi için bu kira borcu depozitodan düşülüyor.


Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? Kira depozitosu kiracıya nasıl geri ödenir? Kira depozito hangi hallerde geri alamaz? İşte yanıtı;


1- Kiracının depozitosu ile ilgili esaslar hangi maddede yer alıyor?

Kiracının depozitosu ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında Kira Sözleşmesi bölümünün "Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları" başlıklı ikinci ayrımında "Kiracının güvence vermesi" başlıklı madde 342'de açıklanıyor.


2- Kira depozitosu...