19 / 04 / 2024

kiracı depozitosu

kiracı depozitosu

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun ''İşyerini kiraya verirken, kirayı garantiye almak için kiracıdan depozitodan başka neler isteyebiliriz?'' sorusuna yanıt verdi.

Kiracı depozitosu ne kadar?

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar taşınmaz mala taşınırken belli bir miktarda mal sahibine depozito vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kiracının mal sahibine vermesi gereken kiracı depozitosu ne kadar?

Kiracı depozitosu 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri kiracısından taşınmaza taşınmadan önce kira depozitosunu isteyebiliyor. Peki, kiracı depozitosu 2015 ne kadar? Kiracı depozitosu nasıl tahsil edilir?

Kira depozitosu ne kadar olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kendisini güvenceye almak adına kiracısından belli miktarda depozito almaya hak sahibi oluyor. Peki, kiracıdan ne kadar depozito alınır? Yasal kira depozitosu ne kadar olur?

Kiracıdan ne kadar depozito alınır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito adı altında güvence bedeli alabiliyor. Kiracıdan ne kadar depozito alınır? Mal sahibi istediği oranlarda kiracıdan depozito alabilir mi?

Kiracının depozito hakkı!

Kiralama işlemleri sırasında, kiracının ev sahibine "depozito" bedeli ödeyerek güvence vermesi gerekiyor. Kiracının depozito hakkı ile ilgili hükümlere göre kiralama süresinin sonunda depozito iade ediliyor...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi kiracı eve taşınmadan önce ilk ayın kirasını ve depozito bedelini talep edebiliyor. Depozito mal sahibinin istediği miktarda olamıyor. Peki, konut kira depozitosu 2016 ne kadar?

İşyeri kira depozitosu 2016!

İşyeri kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, 2016 yılında işyeri kira depozitosu ne kadar? İşte işyeri kira depozitosu 2016..

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

Kira depozitosu hesaplama 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi, kiracısından depozito talep edebiliyor. Bu depozito bedelinin sınırları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl hesaplanır?

Kira depozitosu 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme yapılırken mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, kira depozitosu 2016 ne kadar?

Kira depozitosu ne zaman ödenir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında anlaşma sağlandığı takdirde kira sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Peki, kira depozitosu ne zaman ödenir?

Kira depozitosu geri verilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kiralama işlemlerinde kiracıdan güvence verilmesi isteniyor. Peki, kira depozitosu geri verilir mi?

kiracı depozitosu Haberi

kiracı depozitosu

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu ''İşyerini kiraya verirken, kirayı garantiye almak için kiracıdan depozitodan başka neler isteyebiliriz?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

İşyerini kiraya verirken, kirayı garantiye almak için kiracıdan depozitodan başka neler isteyebiliriz? Senet, tahliye taahhütnamesi vs. ● M.E.

Okuyucum konuyu incelemiş sorusunu ondan sonra sormuş. Depozito, kiranın ödenmemesi veya kiralananda tahribat olursa onarımın yapılması için bir teminattır. Yaygınlaşmış bir uygulamadır ve sözleşmeye de teminatın ne için alındığı yazılır. Ancak teminat için bazı hatırlatmalar yapmalıyım. Yeni yasamıza göre; kira için alınacak teminatın bir banka hesabına yatırılması gerekiyor. Ancak tatbikatta eski alışkanlıkla teminatın hâlâ elden alındığına tanık oluyoruz. Elden ödenen teminatlarda taraflar arasında bazı problemler yaşanabilir. Örneğin teminatı veren kiracı ara dönemde kira ödemesini aksattığında...