24 / 04 / 2024

kiracı depozitosunun iade edilmemesi

kiracı depozitosunun iade edilmemesi

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesine istinaden kiracıdan depozito ödenmesi de istenebiliyor. Peki, kiracı depozitosunu ne zaman alamaz? Ne zaman alabilir? İşte yanıtı..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor. Bu anlaşmazlıklardan biri de depozito olabiliyor. Kiracı taşınırken ev sahibi depozitoyu iade etmezse ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Ev sahiplerine kötü, kiracılara iyi haber! Artık iade edilecek

Enflasyon ve dövizde yaşanan hızlı yükseliş ev sahipleriyle kiracıları birbirine düşürdü. Son dönemde artan kira fiyatları ‘depozito’ sıkıntısına neden oldu. Uzmanlara göre mal sahibi depozito bedelini tahliye sonrası iade etmek mecburiyetinde...

Ev sahibi daireye girince şok oldu! Kiracı evi yerle bir etti!

Arnavutköy’de evine hasar vermesi nedeniyle kiracıya depozitosunu iade etmeyen Hüseyin Vatansever hayatının şokunu yaşadı. Eve 40 arkadaşıyla dönen kiracı duvar ve kapılara zarar verdi.

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Peki, kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Kiralamada zarar yaşanmaması halinde depozito iade ediliyor. Peki, kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Cem Yılmaz kiracısına 48 bin dolar iade etti!

Evini aylığı 6 bin dolardan 1 yıllığına işadamı Ahmet Karaçöl’e kiralayan Cem Yılmaz, kiracısı rutubet nedeniyle evden çıkınca peşin aldığı depozit ve kira bedelini iade etti

Kira depozitosu bankaya mı yatmalı?

'Depozito, kiralayana teslim edilmiyor, kiracı ve kiralayan adına bankada açılacak hesaba yatırılıyor. Kiralanan gayrimenkulün tahliyesiyle birlikte kiracıya iade ediliyor.'

Kiracının verdiği depozito iadesi!

Depozito, taşınmaz kiralama aşamasında taşınmaz sahibinin kiracısından talep ettiği güvence bedeli olarak nitelendiriliyor. Peki, kiracının verdiği depozito iadesi hangi durumlarda mümkün oluyor? Hangi durumlarda iade edilmiyor?

Depozito iade davası!

Kira sözleşmelerinin sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iade davası..

Kiracının depozito hakkı!

Kiralama işlemleri sırasında, kiracının ev sahibine "depozito" bedeli ödeyerek güvence vermesi gerekiyor. Kiracının depozito hakkı ile ilgili hükümlere göre kiralama süresinin sonunda depozito iade ediliyor...

kiracı depozitosunun iade edilmemesi Haberi

kiracı depozitosunun iade edilmemesi

Kiracı depozitosunu ne zaman alamaz?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesine istinaden kiracıdan depozito ödenmesi de istenebiliyor.


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlüdür.


Kiracı depozitosunu...