27 / 04 / 2024

Kiracı hakları nelerdir

Kiracı hakları nelerdir

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Peki ev sahibi kirayı istediği gibi artırabilir mi? Kira artışı neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak yaşadıkları evleri yıkılan kiracıların hakları bulunuyor. İşte kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021...

Riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak onaylanan ve yıkılması kararı alınan binalarda yaşayan kiracılarında hakları bulunuyor. İşte riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla...

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde ev sahibinin olduğu gibi kiracının da bazı hakları bulunuyor. Peki, kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir? İşte, kiracının yasal hakları!

Ev sahibinin kiracıya karşı hakları nelerdir?

Ev sahibi ve kiracı hakları yeni düzenlemesi yapılan Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Buna göre düzenlenen ev sahibi ve kiracı hakları nelerdir? İşte, ev sahibinin kiracıya karşı hakları!

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Gayrimenkul kiralamasında kiracıların da gayrimenkul sahiplerinin de kanunda hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı ve ev sahibi hakları ile ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Millet Gazetesi yazarı Avukat Özge Özer Kanun okuyucusunun sormuş olduğu bir soruya köşesinde yanıt verdi. Peki ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmeyi imzalayan mal sahibi kiracısına evinin kullanımını bırakmayı, kiracı da belirlenen kira bedelini ödemeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiracı hakları!

Kiracı olarak sahip olduğunuz hakları bilmeniz, ileride yaşanacak olası bir sorunda hakkınızı savunmanız için yararlı olacaktır. Kiracı hakları ve detayları ile ilgili bilgiler haberimizde...

Kiracının hakları nelerdir? 

Ev sahibi ve kiracıların bazı hakları bulunuyor. Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracılar sahip oldukları haklarını merak ediyor. Peki, Kiracı hakları nedir? İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Kiracılar aman dikkat bunları mutlaka bilmelisiniz! 2023 kiracı hakları nelerdir?

Kiracılar haklarına hakim olması gerekir. Ev sahipleri ile aralarında olan iletişimin iyi bir şekilde ilerlemesi için kiracılar haklarını bilmelidir. İşte kiracı hakları!

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Bunu yapan yandı! 1 yıllık kirayı peşin ödemek zorunda kalmayın!

Ev sahibi ve kiracı hakları yasalar çerçevesinde koruma altındadır. Kiracı ve ev sahipleri haklarının ne olduğunu iyi bilmelidir. Eğer yasalara uyulmazsa dava kaçınılmaz! İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir, ev sahibi ve kiracıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler!

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Çoğu kiracı haklarını tam olarak bilmemektedir. Ev sahipleri hangi durumlarda kiracıları tahliye ettirir, Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?” İşte yanıtlar!

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri haklarını öğrenmelidir. Pek çok kiracı haklarını yarım yamalak biliyor. İşte bu durumda da bazı sorular ortaya çıkıyor. Onlardan biri de “Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte detaylar!

Kiracı hakları nelerdir Haberi

Kiracı hakları nelerdir

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında "kira" konusunu kaleme aldı. Peki ev sahibi, 7 bin 500 TL olan kirayı 12 bin TL’ye çıkarabilir mi?

Kira ile ilgili tüm merak edilenleri Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Öktem Çevik cevapladı. İşte Oya Armutçu'nun o yazısı...

1)Okur H.A.: İstanbul’da kızım 1 artı 1, 55 metrekare bir dairede kiracı. Ev sahibi kontratımız eylül ayında yenilenecek olmasına rağmen 7 bin 500 liralık kiranın 12 bin liraya çıkartılması için mesaj göndermiş. Kira artış oranı şubat 2022 için ne kadar? Ev sahibi benden TÜFE üzerinde ek artış ve bu kadar fahiş kira isteyebilir mi? Bu yasal mı?...