20 / 04 / 2024

kiracı kanunu 2015

kiracı kanunu 2015

Daire ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte son gelişmeler ile birlikte Kira kanunu 2015...

Kiracının korunması hakkında kanun 2015!

Eski kira kanunu olan 6570 sayılı kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırılmıştı. İşte kiracının korunması hakkında kanun 2015...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi 2015?

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi 2015?

İşyeri kira artış oranı Kasım 2015!

Kiracılık kanunu gereğince, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2015..

2015 Kasım kira artış oranı hesaplama!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde kiraya enflasyon oranında zam yapılıyor. İşte 2015 Kasım kira artış oranı hesaplama örneği..

Kiracı kirayı ödemezse ne yapılır 2015?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi bazı sebeplerin doğması ile kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Bu sebeplerin başında kiracının kirayı ödememesi geliyor. Peki, kiracı kirayı ödemezse ne yapılır 2015?

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Kiracı zam oranları Eylül 2015!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin uzaması halinde yeni kira döneminde uygulanmak üzere kiracıya zam yapabiliyor. İşte kiracı zam oranları Eylül 2015 hesaplamaları..

Kira enflasyon oranları Eylül 2015!

Kiracılık Hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira zammı, dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2015..

Eylül ayı kira artış oranı 2015!

Kiracılık Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira artış hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki, Eylül ayı kira artış oranı 2015 nedir?

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm sürecinde anlaşma ile tahliye edilen kiracılara devlet bir takım finansal destek sağlıyor. İşte, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki yazılı anlaşmayı sağlayan kira sözleşmesinde gayrimenkule dair bilgilerin eksiksiz ve tam olarak yazması gerekiyor. İşte, kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..

kiracı kanunu 2015 Haberi

kiracı kanunu 2015

Kira kanunu 2015!

Daire ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar, 4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kira sözleşmesi hükümleri kanunda Dördüncü Bölümde yer alıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, olarak ifade ediliyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesi; Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli olup; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


KİRA KANUNU

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte...