18 / 04 / 2024

kiracı kullanım hakkını devredebilir mi

kiracı kullanım hakkını devredebilir mi

Kiracıların yasal hakları ve kira sözleşmesi ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen kiracılar kullanım hakkını devredebiliyor. Peki, kiracı kullanım hakkı devri nedir? İşte yanıtı..

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Gayrimenkul alırken önalım hakkı hangi durumlarda iptal olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, çok ortaklı bir arsa hissesi almak istediğini belirten okuyucu, diğer hissedarların önalım hakkı olduğunu, bu önalım hakkını engellemek için ne yapabileceğini sordu. 

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

İstanbul'da konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'daki kredi kullanım oranlarını açıkladı. İstanbul'da son bir yıl içerisinde konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı. 

Carrefoursa 34 mağazasının kiracılık haklarını devretti!

Carrefoursa ile Migros arasında, işletilmekte olan 34 adet mağazanın, kiracılık hakkının ve  kira sözleşmelerinin devri hususunda 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. 

kiracı kullanım hakkını devredebilir mi Haberi

kiracı kullanım hakkını devredebilir mi

Kiracı kullanım hakkı devri nedir?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kiracıların yasal hakları ve kira sözleşmesi ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen kiracılar kullanım hakkını devredebiliyor. Peki, kiracı kullanım hakkı devri nedir?


Kiracı kullanım hakkı..

Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.


Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur. Bu durumda kiraya veren, kiracısına karşı sahip olduğu hakları alt...