26 / 04 / 2024

kiracı olduğum ev satıldı

kiracı olduğum ev satıldı

Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu'nda belirtildiği üzere ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Peki, bu şartlar nelerdir? Kiracı olduğum ev satıldı ne yapmalıyım?

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz bu davayı 5 yıl dolmadan açabilir!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, pek çok kişi de kira uyarlama davasının ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Cengiz Holding'e satılan İzmir'deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Cengiz Holding'e yapılan arazi satışı iddialarıyla ilgili '' Acemi olduğum bir dönemdi'' diyerek açıklama yaptı. 

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi icraya verebilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında aidat ile ilgili sıkıntılar da sorun olmaya devam ediyor. Buna göre, aidat ödemeyen kiracıya karşı bir ev sahibi nasıl davranır? İşte detaylar...

kiracı olduğum ev satıldı Haberi

kiracı olduğum ev satıldı

Kiracı olduğum ev satıldı ne yapmalıyım?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki ilişkilere  Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gerğince taraflar arasında Kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor.


Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Ancak evin kirada olması, ev sahibinin evi satmasına engel olmuyor. Kiradaki evin satışı da yapılabiliyor. Peki, kiradaki ev nasıl satılır, bu durumda kiracının hakları nelerdir?


MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,

2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız...