28 / 03 / 2024

kiracının aidat ödeme yükümlülüğü

kiracının aidat ödeme yükümlülüğü

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

Kiracıların aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "kiracıların aidat sorunu" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Yapılandırılan borçların taksit ödeme sürelerini uzatan haller!

Yapılandırılan borçların taksit ödeme sürelerini uzatan haller, Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliğ kapsamında 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Satılan dükkandaki kiracının hakları!

Gayrimenkul mevzuatına göre mal sahibi kiraya verdiği taşınmazını isterse daha sonra satabiliyor. Bu durum karşısında bazı hakları bulunuyor. Peki, satılan dükkandaki kiracının hakları nelerdir?

Kiracının tahliye ihtarnamesi örneği!

Ev sahibi, bazı durumlarda kiracısına ihtar gönderebiliyor. Kiracıya gönderilecek tahliye ihtarnamesi, gönderme nedenine de göre şekilleniyor. İşte kiracının tahliye ihtarnamesi örneği..

10 yıllık kiracının tahliyesi 2016!

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ancak Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümler dahilinde feshedilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi 2016 nasıl yapılır? Kiracıya nasıl bildirim yapılır?

Kiracının anahtar teslim tutanağı 2016!

Kira anlaşmasının yapılması halinde mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiracı aynı zamanda evden çıkarken de tutanak imzalıyor. İşte kiracının anahtar teslim tutanağı 2016 örneği..

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi!

Kira sözleşmesi olağanüstü durumlarda feshedilebiliyor. Bu durumlara kiracının ölümü de dahil oluyor. Peki, kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi mümkün mü? Sözleşme nasıl sürdürülür?

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

kiracının aidat ödeme yükümlülüğü Haberi

kiracının aidat ödeme yükümlülüğü

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Apartmanda sunulan günlük hizmetlerden, taşınmazda kiracı olması durumunda, kiracılar sorumlu oluyor. Aidat ödemeyen kiracıya apartman yönetimi tarafından dava açılabiliyor. 


Eğer kiracı aidatını ödemezse ve kira sözleşmesinde aidatlar ile ilgili bir hüküm bulunuyorsa kendisine dava açılabiliyor. 


Dava sonucunda kiracıdan ödenmeyen aidat miktarı geçen sürede yaşanan faizleri ile birlikte alınıyor. Eğer kiracı ödeme yapamıyor ise bu ceza hacze çevriliyor.


Aidat ödemeyen kiracıya ihtarname örneği..


.................. NOTERLİĞİ’NE

KEŞİDECİ :

VEKİLLERİ :

MUHATAP :

KONU : Muaccel kira borcunun ödenmesi ihtarı


A Ç I K L A M A :

1- Sayın muhatap, mülkiyeti müvekkile ait yukarıda adresiniz olarak gösterilen yerdeki taşınmazı / / başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesine dayanarak kiracı sıfatı ile kullanmaktasınız Kira sözleşmesi 4 yıllık olup bu dönemin aylık kirası 2 000 -TL’dır.


2- Yazılı sözleşmeye göre aylık...