23 / 04 / 2024

kiralayanın hakları

kiralayanın hakları

Konut kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.Bu hak ve sorumluluklar kanun ile şekilleniyor.Peki apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Kira akdinden doğan haklar!

Kira akdinden doğan haklar kaça ayrılır? Bu konu, kiralayanın akitten doğan hakları ve kiracının akitten doğan hakları olarak ikiye ayrılıyor. Bu konu hakkında merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz..

Kiralayanın hakları nelerdir?

Kiracının ve kiralayanın hakları Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre kiralayanın hakları nelerdir? İşte borçlar kanunu kapsamında yer alan kiralayan hakları ve kiracı hakları...

Kiracının iflası!

Konutunuzu kiraya verdiğiniz kiracının iflası halinde, kira sözleşmesinin feshini talep edebiliyorsunuz. Ayrıca kanuna göre iflasın gerçekleşmemesi halinde, olası bir iflasa karşı önlem olarak güvence isteyebiliyorsunuz...

Kiraya verenin hakları nelerdir?

Kira hukukuna göre, kiraya veren hangi hak ve sorumluluklara sahip oluyor? Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kiraya verenin hakları nelerdir? İşte yanıtı...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kiracının hakları nelerdir? 

Ev sahibi ve kiracıların bazı hakları bulunuyor. Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracılar sahip oldukları haklarını merak ediyor. Peki, Kiracı hakları nedir? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Ölüm aylığı alanların haklarını kaybetmemesi için dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül dikkat edilmesi gereken konuları köşesine taşıdı. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Adanalı depremzedelerin evleri ücretsiz teslim edilecek!

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, cumhurbaşkanı adayları mitingler yaparak vaatlerini açıklıyor. CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Adana'da depremzedelere evlerinin ve iş yerlerinin depreme dayanıklı hale getirileceğini söyledi. Ücretsiz yapacak ve sorumluların haklarını geri vereceğ

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

kiralayanın hakları Haberi

kiralayanın hakları

Apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre kiracılık ile ilgili hususlar kiracıyı koruyan nitelikler taşıyor. Her kiracının kiracı hakları konusunda bilgi edinmeleri, haklarının bilincinde olmaları gerekiyor.


Kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında belirtilen hükümlere uymaları gerekiyor. Belirlenen hükümlere uyulmadığı takdirde,kiracının hem de ev sahibinin sahip olduğu haklar doğrultusunda dava açabiliyor.


Ev sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramıyor.Ayrıca kontrat süresi bitimine 1 ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenileniyor ve süresiz kontrat niteliğine sahip oluyor.


Kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilme hakkına sahipoluyor.Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım...