25 / 04 / 2024

kiranın bankadan ödenmesi

kiranın bankadan ödenmesi

Kira banka zorunluluğu hakkındaki yasal hükümler, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte kira banka zorunluluğu 2015 esasları...

Kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014!

Mesken kiralamalarında kira bedeli ne kadarın üstündeyse, bankadan ödeme zorunluluğu bulunuyor? İşyerinde kiranın elden verilmesi mümkün oluyor mu? İşte kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014 esasları..

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'de TED Koleji'nin yer aldığı binanın sahibi Casper, halihazırda koleje verdiği mülkten aylık aldığı 1 milyon 107 bin TL'lik kiranın yükseltilmesini talep etti. İşte merak edilenler...

Kredi çekeceklere son dakika uyarısı: Bunları sakın gözden kaçırmayın! Bankadan kredi alırken dikkat! 

Kredi faizlerinde artış yaşansa da ihtiyacı olanlar kredi kullanmaya devam ediyor. Peki kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Vatandaşın bankadan kredi çekmesi artık hayal oldu!

Seçimlerin ardından geçen yaklaşık iki ayda faizler ihtiyaç kredisinde 6,5, taşıt kredisinde 10,5, konut kredisinde 14,7 ve ticari kredide 9,10 puan birden yükseldi.

O bankadan tüm Türkiye'ye büyük müjde. 40.000 TL para verecekler. Tek ama tek bir şartları var. Bakın ne

Vatandaşların paraya bu kadar ihtiyacı olduğu dönemde bir bankadan büyük bir müjde geldi. O banka vatandaşlara 40.000 TL tutarında bir maddi imkan sağlayacak. Üstelik tek bir şartları var.

8 bankadan bayram öncesi şok açıklama! Garanti, Akbank, ING, İş Bankası bir bir duyurdu! Şimdi bakın!

Para piyasalarında rekor üstüne rekorlar gelirken, bankaların son dakika kredi faiz oranları merak ediliyor. 8 bankadan bayram öncesi şok açıklama! Garanti, Akbank, ING, İş Bankası bir bir duyurdu! Şimdi bakın!

Kuveyt Türk’ten emekliler hakkında flaş açıklama. Promosyon miktarları değişti

Kuveyt Türk'ten emekli vatandaşlar hakkında yeni bir açıklama geldi. Emekli vatandaşların bankadan alacağı promosyon miktarlarına güncelleme geldi. İşte detaylar...

Faizsiz kredi veren bankalar hangisi? Hangi bankadan faizsiz kredi alınır?

Son günlerde büyüyen maddi sıkıntılardan dolayı kendilerine çıkar yol bulmak isteyen vatandaşlar faizsiz kredi veren bankaları araştırıyorlar. Sizde hangi bankadan faizsiz kredi alınır? Sorusuna cevap arıyorsanız, detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

Halkbank müşterileri hemen buraya baksın! Az önce tek tek açıklandı! Öğrenmeyen kalmasın! Son gün 23 Nisan!

Halkbank Paraf kartı olanlar acilen baksın! Bankadan son dakika açıklaması! 23 Nisan'a kadar vaktiniz var!..İşte ayrıntılar...

kiranın bankadan ödenmesi Haberi

kiranın bankadan ödenmesi

Kira banka zorunluluğu 2015!

Kira banka zorunluluğu hakkındaki yasal hükümler, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yer alıyor.


Tebliğ gereğince meskenlerde 500 TL ve üzeri aylık gelir elde edilmesi durumunda kira tahsillerinin banka aracılığı ile yapılması zorunlu oluyor. Bu sınırın altında kira elde edilmesi durumund kira elden alınabiliyor.


Buna karşın kira bedeli ne olursa olsun işyeri kira bedellerinin de banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşyeri kiralamalarında herhangi bir sınırlama bulunmuyor.


GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 268)

            

213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendiyle Bakanlığımıza, mükelleflere muameleleri ile ilgili tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik...